Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tautas draudzēsies pie ugunskura

Tautas draudzēsies pie ugunskura
Foto: Andrejs Ņikērins
30.09.2016 07:02

"Kurzemes Vārds"

Sestdien pulksten 15 koncertestrādē “Pūt, vējiņi!” notiks jau otrais mazākumtautību biedrību kopīgs pasākums “Tautu draudzības ugunskurs Liepājā”.

Tajā piedalīsies baltkrievu kopiena “Mara”, bērnu un jauniešu teātris “Balagančiks”, lietuviešu kultūras biedrība “Rūta”, ebreju biedrība “Šamašim”, poļu biedrība “Vanda”, Rucavas lauku kapela “Paurupīte”, ukraiņu kultūras biedrība “Svitanok”, Vācu kultūras centrs un biedrība “Živica” no Saldus, kas savā pulkā apvieno dažādu tautību cilvēkus.

Visi kopā iedegs ugunskuru, prezentēs sevi un koncertēs, ies rotaļās, sarunāsies un mielosies – informē projekta vadītāja Rita Rozentāle.

“Uguns kā dzīvības dzirksts, kā siltuma uzturētāja, pie kuras savstarpējā sapratnē, kultūru mijiedarbībā un sadraudzībā vienoties dažādu tautību cilvēkiem,” viņa raksturo pasākuma ideju. “Lai pieņemas spēkā un iet plašumā cilvēkus vienojošās savstarpējās cieņas sajūtas.”

Tā laikā kanālmalā tikšot iedēstītas arī astoņas liepiņas, simbolizējot pamatnāciju un septiņas mazākumtautību biedrības, kas pastāv cita citai līdzās.

R. Rozentāles pārstāvētais Liepājas poļu sieviešu klubs “Vanda” ar Kultūras ministrijas atbalstu šogad īsteno divus projektus, “Tautu draudzības ugunskurs Liepājā” ir viens no tiem. Otrajā projektā poļu biedrība iegādājusies nepieciešamo datortehniku, jaunus apavus dziesmu ansamblim, kā arī sarīkojusi braucienu uz Polijas neatkarības svētkiem Daugavpilī, uzstāšanos Ventspilī, kā arī četrus nacionāli kulturālo identitāti vairojošus pasākumus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz