Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tautiskā deja dzīvo bērnu draiskajos soļos

Tautiskā deja dzīvo bērnu draiskajos soļos
18.03.2009 07:05

Septītajos bērnu tautas deju svētkos “Pilna sauja dzintariņu” piedalījās 13 bērnu tautas deju kolektīvu no Kurzemes un Rīgas. Mazi un lielāki tautisko deju dancotāji iekrāsoja Latviešu biedrības nama skatuvi latviešu tautas tērpu krāsās un piedipināja ar ritmiskiem palēcieniem un apgriezieniem.

Šogad deja vispirms uzplauka skolās un tikai tad kolektīvi no mūsu mākslinieciskā jaunrades centra “Vaduguns”, Liepājas Bērnu un jauniešu centra, pirmskolas iestādes “Kāpēcītis”, 15. un 8.vidusskolas, privātskolas “Varavīksne”, kā arī “Krustiņi” no Tautas mākslas un kultūras centra kopā ar viesiem no Rīgas bērnu un jauniešu centra “Daugmale” deju kolektīva “Pērlīte” satikās uz lielās skatuves. Svētku mērķis ir stiprināt Dziesmu un deju svētku tradīcijas, sekmējot bērnu un jauniešu deju kolektīvu radošās aktivitātes, pulcēt vienkopus deju kolektīvus, veicinot vadītāju jaunradi un sadarbību profesionālās meistarības jomā, un rosināt Liepājas bērnos un jauniešos interesi par latviešu tautas deju kā mērķtiecīgu pašapliecināšanās iespēju. Svētku krustmāte, Tautas mākslas un kultūras centra bērnu deju kolektīva “Krustiņi” vadītāja Inta Āboliņa atzina, ka ir būtiski sanākt kopā, lai parādītu savu kolektīvu veikumu un salīdzinātu to ar citu vadītāju darbu, bet galvenais – ļaut bērniem izjust dejas prieku, skatuvi un skatītāju pateicību – aplausus.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Uz skatuves – deju kolektīvs “Krustiņi”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz