Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Teātra ļaužu uznāciens Omulības klubā

Teātra ļaužu uznāciens Omulības klubā
22.04.2009 07:04

Atslēgvārdi

Ir īstenota liepājnieču Sandras Vensko, Vitas Hartmanes un Agneses Matisones iecere Liepājas Latviešu biedrības namā izveidot Omulības klubu, un pirmā patstāvīgā konference ir notikusi. Uz pirmo patstāvīgo sarīkojumu bija ieradies viens no Rīgas Omulības kluba dalībniekiem rakstnieks Ēriks Lanss, kurš atzina, ka Rīgas Omulības klubs visiem patīkot, bet nevienam ārpus galvaspilsētas neesot izdevies sarīkot ko līdzīgu, kā tikai liepājniekiem.

Notika brīva dramaturģiska improvizācija skatītāju priekšā, kuru sniedza aktieri Jānis Dreiblats, Gunārs Kugrēns un Jānis Kuplais kopā ar mākslinieku profesoru Aldi Kļaviņu, kurš savulaik ilgus gadus bijis saistīts ar teātri. Kungi atcerējās dažādus interesantus gadījumus no savas studentu dzīves, ienākšanas Liepājā un vasaras viesizrādēm. Stāstījumu lieliski papildināja aktieriskā prasme atdarināt balsis un kustības, tā ka skatītāju atsaucība bija liela. Omulības klubā bija pulcējušies aktieri, literāti, mākslinieki, garīdznieki, kultūras darbinieki. Otrajā daļā omulība turpinājās, noskatoties dokumentālo filmu “Piektais Hamlets”.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Omulības raisītāji – aktieris Gunārs Kugrēns (no labās), mākslinieks, profesors Aldis Kļaviņš, aktieri Jānis Kuplais un Jānis Dreiblats.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz