Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Teātra muzejā izstādes ”Tavā un manējā Liepājā” slēgšana

Teātra muzejā izstādes ”Tavā un manējā Liepājā” slēgšana
17.10.2007 14:10

0

Atslēgvārdi

E. Smiļģa Teātra muzejā kopš marta skatāma vērienīga izstāde ”Tavā un manējā Liepājā”, kas veltīta Liepājas teātra 100 gadu jubilejai. To veidojusi teātra vēsturniece Margita Mantiņa sadarbībā ar mākslinieku Ivaru Noviku. Tēlaini izveidotā ”laika upē” atainots vecākā latviešu profesionālā teātra ceļš gadsimta garumā – fotoattēlos, dokumentos, mākslas darbu kopijās.

Ekspozīciju bagātina dažādu laiku aktieru skatuves kostīmi, atsevišķas nozīmīgas piemiņas lietas, piemēram, pirmo reizi iespējams apskatīt Volpi kausu – balvu, kas par galveno lomu kinofilmā ”Malva” 1957. gadā Venēcijas kinofestivālā piešķirta toreizējai Liepājas aktrisei Dzidrai Ritenbergai.

Izstāde tika atklāta Liepājas teātra simt gadu jubilejas dienās, septiņu mēnešu laikā tā bijusi labi apmeklēta. Piemēram, tradicionālajā Muzeju naktī dažu stundu laikā to apskatīja ap 650 apmeklētāju. Teātra cienītāju atsaucība un mīlestība pret šo teātri un tā māksliniekiem par sirsnīgu un saviļņojušu notikumu vērta tikšanos izstādē, kas notika latviešu teātra dzimšanas dienā jūnija sākumā.

Tagad pienācis izstādes slēgšanas brīdis – 22. oktobrī plkst. 16.00 Teātra muzejs aicina uz sarīkojumu. Tajā piedalīsies Liepājas aktrišu folkloras kopa ”Atštaukas” un teātra dziedošie kungi. Skanēs dziesmas no teātra izrādēm.

Pēc tam izstāde pilnā apjomā tiks pārcelta uz Liepājas pilsētas muzeju. Teātra vēsturniece M. Mantiņa pēc liepājnieku lūguma gatavo arī vēl papildu ekspozīciju par ievērojamo režisoru Oļģertu Kroderu, kurš laikā no 1974. līdz 1990. gadam bija Liepājas teātra galvenais režisors.

Gundega Saulīte,
Teātra muzeja sabiedrisko attiecību konsultante

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz