Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Teātrī atgriezīsies vairāki režisori

Teātrī atgriezīsies vairāki režisori
Foto: Egons Zīverts
11.09.2017 07:15

"Kurzemes Vārds"

Ar ikgadējo visa kolektīva fotografēšanos piektdien Liepājas teātris pieteica jauno, 111. sezonu. Tajā plānoti astoņi jauniestudējumi septiņu režisoru redzējumā.

Piektdien par spīti lietainajiem laikapstākļiem Liepājas teātra kolektīvs pulcējās uz kopīgu fotografēšanos pie galvenās ieejas, lai iemūžinātu sezonas sākumu.

Liepājas teātra 111. sezonā vairāki režisori turpinās darbu Liepājā, bet vairāki atgriezīsies pēc dažu gadu pārtraukuma. Pirmais jauniestudējums “Bella figura” nedēļas nogalē jau sastapās ar skatītāju. Bet drīz jau oktobris, kad priekškars vērsies izrādei “Heda Gablere” Lauras Grozas-Ķiberes režijā. Iestudējumam izvēlēts britu dramaturga, aktiera Patrika Mārbera sagatavotais materiāls pēc Henrika Ibsena lugas.

Viens no sezonas intriģējošākajiem notikumiem ir novembrī gaidāmā pirmizrāde “Esi sveicināta, bohēma!”. Tajā režisors Valdis Lūriņš piedāvās skatuves versiju tam Liepājas laikam, kad bohēmas sirds visstraujāk pukstēja “Vāgūzī” Jāņa ielā. Uzvedumam par pamatu ņemtas Andžila Remesa, Ērika Hānberga, Ulda Brieža atmiņas, Andra Bergmaņa memuāri, un tas ļaus ielūkoties ne tikai Liepājas, bet arī Rīgas bohēmiskajās vietās. Lai gan intensīvi šīs izrādes mēģinājumi vēl tikai sāksies, tomēr režisors jau vairākkārt viesojies Liepājas teātrī, devis uzdevumus, un iesaistītie jau sākuši darbu. Šodien paredzēta arī izrādes maketa nodošana.

Decembrī jaunu izrādi sagaidīs bērni. Režisore Gaļina Poliščuka iestudēs Aleksandra Volkova pasaku “Smaragda pilsētas burvis”. Tas, šķiet, būs pirmais režisores darbs bērnu auditorijai. Un decembris tradicionāli ir arī Ziemassvētku koncertu laiks. Šogad koncerta nosaukums ir “Pieskāriena mirklis”, un tā režisors pēc gada pārtraukuma atkal būs teātra vadītājs Herberts Laukšteins. Paredzēti 14 Ziemassvētku koncerti.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 11.septembra numurā.

#kvards-20170911-04#=

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz