Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Teātrī janvārī gaidāma jauna pirmizrāde – “Laternu stunda”

Teātrī janvārī gaidāma jauna pirmizrāde – “Laternu stunda”
17.12.2010 13:30

Atslēgvārdi

Paralēli Ziemassvētku koncertam “Kopā Ziemassvētkos” Liepājas teātrī top jauniestudējums Rolanda Augustina režijā – detektīvkomēdija “Laternu stunda” pēc Mārtina Makdonas lugas “Konnemāras galvaskauss”. Izrāde skatītāju vērtējumam tiks nodota 8. janvārī.

Anglijā dzimušais īru izcelsmes dramaturgs un scenāriju autors Mārtins Makdona tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu talantīgākajiem autoriem, lai gan pats Makdona uzsver, ka viņa lielākā kaislība ir kino. (Autors saņēmis Oskaru par īsfilmu ”Six Shooter” un Oskara nomināciju kategorijā ”Labākais oriģinālscenārijs” par filmu ”Reiz Brigē”). Viņa lugas iestudētas vairākos Latvijas teātros, taču Liepājas teātra skatītājam šī būs pirmā tikšanās ar kādu no M. Makdonas darbiem.

 Dzimis 1970. gadā, savu pirmo lugu ”Līnenas skaistumkaraliene” sarakstījis 1996. gadā, tai seko ”Konnemāras galvaskauss” (1997.) un ”Vientuļie rietumi” (1997.) – visas trīs lugas veido triloģiju par Golvejas ļaudīm, tomēr režisors R. Augustins lugas darbību lokalizējis – darbība norisināsies Liepājas apkārtnē.

Izrādes centrā būs Miks Zariņš – vīrs, kurš mēģina tiks skaidrībā ar sevi, savu dzīvi, taču tas ne pārāk labi izdodas, jo ir iespējams aizbēgt no citiem, bet ne no sevis.

”Mikam ir interesanta profesija – reizi gadā viņš vietējā kapsētā rok ārā kaulus, lai radītu jaunas kapa vietas. Kapu rakšana ir spēcīgs impulss, ko simboliski var uzlūkot arī kā rakņāšanos sevī. Un, kad beidzot esi apstājies un ieraugi, kāds patiesībā esi… Nu tas ir diezgan skarbi,” uzsver Mika lomas atveidotājs L. Leščinskis. ”Tā būs izrāde par vispārcilvēciskām vērtībām, nedaudz ”pamelna”, kā lielākā daļa šī autora darbu, taču luga ir tiešām ļoti laba,” viņš papildina.

Nosaukums ”Laternu stunda” ir aizgūts no populārās Raimonda Paula dziesmas – izrādē tiks izmantota mūzika Laimas Vaikules izpildījumā. ”Nosaukums ir ļoti atbilstošs. Laternu stunda – mijkrēšļa stunda. Turklāt dauzīt galvaskausus labāk ir mūzikas pavadījumā,” nosmej aktieris.

Scenogrāfiju un kostīmus izrādei veido Ieva Kauliņa.

Lomās: Leons Leščinskis, Anda Albuže, Kaspars Gods, Egons Dombrovskis vai Kaspars Kārkliņš.

Zanda Borga,
Liepājas teātra literārā padomniece

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz