Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Teātrī top izrāde “Trīs draugi”

Teātrī top izrāde “Trīs draugi”
29.03.2012 11:37

Atslēgvārdi

Liepājas teātrī darbu pie Ē.M. Remarka romāna “Trīs draugi” iestudējuma ir uzsācis režisors Valdis Lūriņš. Sadarbībā ar komponistu Valdi Zilveri top stāsts pat kādu mīlestību. Oriģinālmūzikai dziesmu tekstus raksta dzejnieks Jānis Peters, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Ē.M.Remarks ir viens no populārākajiem pasaules rakstniekiem, kura darbi “Rietumu frontē bez pārmaiņām”, “Triumfa arka”, Laiks dzīvot un laiks mirt”, “Trīs draugi” u.c. ir tulkoti neskaitāmas reizes un ieguvuši milzīgu lasītāju atsaucību visā pasaulē.

Latvijā “Trīs draugi” iestudēti vairākkārt, arī Valda Lūriņa režijā – 1990. gadā Latvijas Nacionālajā teātrī.

“Kad tu otrreiz atgriezies pie kāda darba, ieraugi tajā daudz jauna. Un tas jaunais ir tik interesants, ka ir vērts pie tā strādāt vēlreiz. Turklāt pašlaik Liepājas teātra aktieru sastāvs ir ideāls, šī iestudējuma veidošanai,” stāsta režisors. “Remarkam tēli un tipāži ir ļoti dažādi, tāpēc iestudējumā spēlēs gan jaunie, gan vecākās paaudzes aktieri.”

Romāna darbība notiek 20. gadsimta 30. gados, taču tajā tiek risinātas tēmas, kas jebkurā laikā skar ikvienu no mums – darbs ir patiesas mīlestības un īstas draudzības slavinājums.

“Remarks ļoti, ļoti mīlēja cilvēkus. Izlasot romānu “Rietumu frontē bez pārmaiņām”, kas daļēji ir viņa biogrāfija, var tikai apbrīnot, kā viņš saglabājis mīlestību pret cilvēkiem un skaistumu,” min režisors.

Iestudējuma centrā ir trīs draugi – Roberts, Gotfrīds un Oto, kas savas dienas vada auto darbnīcā, mēģinot nopelnīt sev iztiku. Un tad Roberts satiek Patrīciju… Tas izmaina ne tikai viņa, bet arī pārējo puišu dzīves.

Galvenajās lomās: Sandis Pēcis, Edgars Ozoliņš, Kaspars Kārkliņš un Anete Berķe.
Pārējās lomās: Sigita Jevgļevska, Ivars Krastiņš, Leons Leščinskis, Pēteris Lapiņš, Anita Kvāla, Ilze Būde, Everita Pjata, Jānis Dreiblats, Inese Jurjāne, Madara Melne, Laura Jeruma, Ģirts Lukevics, Viktors Ellers, Rolands Beķeris un Agnese Jēkabsone.

Iestudējumam scenogrāfiju veido Aigars Ozoliņš, kostīmus – Liene Rolšteina, horeogrāfiju – Alberts Kivlenieks, bet gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis.

“Trīs draugi” pirmizrādi piedzīvos 26. aprīlī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz