Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Teātrī top muzikāla komēdija ”Biļete uz Tranaju”

Teātrī top muzikāla komēdija ”Biļete uz Tranaju”
Foto: Egons Zīverts
14.02.2018 12:11

liepajniekiem.lv

Liepājas teātrī strādā režisors Ģirts Šolis, kuru Liepājas skatītāji iepazina pagājušajā sezonā, kad viņš iestudēja izrādi bērniem ”Dželsomīno Melu zemē”. Pašlaik viņa vadībā top muzikāla komēdija pieaugušajiem ”Biļete uz Tranaju”, portālam vēstīja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Izrādei par pamatu ir ņemts amerikāņu rakstnieka Roberta Šeklija stāsts ar tādu pašu nosaukumu. Šis iestudējums būs visai neparasts, jo pārstāv žanru, kas ne pārāk bieži tiek uzvests uz skatuves – zinātnisko fantastiku, turklāt režisors to iestudē kā muzikālu darbu.

”Biļete uz Tranaju” ir bijis viens no darbiem, kas ļoti lielā mērā ir ietekmējis manu skatījumu uz pasauli, viens no darbiem kuru vienmēr esmu gribējis realizēt skatuves versijā. Un esmu ārkārtīgi pateicīgs liktenim par to, ka šī iespēja beidzot ir pienākusi,” saka Ģ. Šolis.

Marvins Gudmens, vīlies gan valsts pārvaldē, gan cilvēkos, nolemj pamest zemi un doties uz visuma nostūrī esošo Tranaju – miermīlīgu, ziedošu, laimīgu pārpilnības zemi, kuru apdzīvo nevis svētie, skeptiķi, vai intelektuāļi, bet gluži parasti cilvēki, kuriem izdevies īstenot utopiju. Kā lai savādāk izskaidro faktu, ka uz Tranajas nav nabadzības, noziedzības, cilvēki ir laimīgi un pārtikuši? Neticamā kārtā tieši tur viņš arī nokļūst, un piedzīvojumi var sākties.

Marvina Gudmena lomā iejutīsies aktieris Kaspars Kārkliņš. Pārējās lomās aktieri – Egons Dombrovskis, Ilze Jura, Armands Kaušelis, Viktors Ellers, Signe Dancīte, Edgars Pujāts, Sandis Pēcis, Pēteris Lapiņš.

Lai taptu iestudējums, režisors piesaistījis arī plašu radošo komandu – komponistu Miku Frišfeldu, scenogrāfu Oskaru Dreģi, kostīmu mākslinieci no Lietuvas, kurai šī būs debija teātrī – Aruni Daukantaiti, horeogrāfi Katrīnu Albuži, video mākslinieku Pēteri Brīniņu un gaismu mākslinieku Klāvu Gūtmani.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz