Trešdiena, 1. maijs Ziedonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tiks atklāta Eltona fotodarbu izstāde

Tiks atklāta Eltona fotodarbu izstāde
04.02.2013 13:13

Atslēgvārdi

5. februārī plkst.17.00 Liepājas Latviešu biedrības namā tiks atklāta ELTONA fotodarbu izstāde.

 

Fotomākslinieks ELTONS , īstajā vārdā Valdis Lancmanis,  informē liepājniekus: ”Fotogrāfijas gatavoju pārsvarā Digital Photo Art stilā, t.i. foto tiek izmantots tikai kā pamatmateriāls kāda sižeta radīšanai. Darbos izmatoju tikai savus foto, tos attiecīgi apvienojot un apstrādājot.

Fotomāksla man nav pamatnodarbošanās, bet hobijs brīvajā laikā no darba savā, tikko kā nodibinātā uzņēmumā ”Hi-Tech Projects”, kurā, kā mans aicinājums, izglītība un lielā prakse elektronikas konstruēšanas jomā tiek īstenoti projekti gan īpašumu tehniskās aizsardzības sfērā, gan citos elekronikas konstruēšanas projektos.

Es, kā tīri tehnisks cilvēks, fototehniku sāku patstāvīgi apgūt apzinīgā jaunībā jau no 1968.gada, sākot ar FED-2, vectēva atstāto foto mācību grāmatu vēl gotiskajā stilā rakstītu, ķīmikāliju jaukšanu, segām virtuves logā utml. Tad arī man sākās eksperimentu cikls ar retušām, maskām un šabloniem palielināšanas procesā utt. līdz tehnikas apgūšanas piesātinājumam… tad kādu laiku foto lietām nepievērsos.

Interese par foto atsākās līdz ar foto ēras pāriešanu digitālajā attīstības fāzē un līdz ar tās pirmssākumiem arī sekoju līdzi tehnikai, apgūstu tehnoloģijas un pilnveidojos, jo saskatu šeit lielu potenciālu un vēl neizmatotas iespējas.

Savu nišu fotomākslā esmu atradis tieši šo Digital Photo Art, kur varu izpaust savas fantāzijas un iegribas praktiski neierobežotā veidā. Ļoti daudz darbu vēl palikuši tikai skiču stadijā tehniskā izpildījuma galīgai noslīpēšanai, kā arī iedvesmas gaidās…

Savu darbu ideju īstenošanai lietoju simbolus: zirgus, putnus, debesis, ūdeņus utt. šo fona materiālu pie izdevības fotografēju un krāju arhīvos, līdz pienāk brīdis to visu kompilēt.

Ar Liepāju mana saistība ir sevišķi cieša: gan fotogēniskā vide, kas rada iedvesmu fotomākslas radīšanai, gan lieliskais Liepājas fotodraugu pulciņš, pie kuriem regulāri dodos papildināt savus fotoarhīvus un, kas galvenais- izjust draugu plecu kopīgajās interesēs, priekos un bēdās”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz