Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tiks atklāta Mikaela Kolville-Andersena velo-foto izstāde

Tiks atklāta Mikaela Kolville-Andersena velo-foto izstāde
09.01.2013 17:21

Atslēgvārdi

Šī gada 16. janvārī pulksten 12:00 Liepājā, tirdzniecības centrā “Ostmala” sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi tiks atklāta Mikaela Kolville-Andersena foto izstāde “Monumentālā virzība/kustība”, kas ir kā nepastarpināts pilsētas kustības attēlojums, portālam norāda LPPI “Kultūras pārvalde” attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

Mikaels Kolville-Andersens ir urbānās mobilitātes un pilsētvides eksperts no Dānijas, kas sevi dēvē par “velosipēdu antropologu”. M.Kolville-Andersens ir vadījis lekcijas gan Eiropā, gan ārpus tās, stāstot, kā pilsētas spēj un kā tām vajadzētu savā vidē iekļaut velosipēdu kā akceptētu un respektētu transporta veidu. M. Kolville-Andersens ir arī izstādes autors un savos darbos apliecina, ka urbānā mobilitāte nav tikai vispārīgs jēdziens. Lai pilsēta kļūtu draudzīga riteņbraukšanai, ir jāsadarbojas dažādām pusēm. Šajā izstādē M. Kolville-Andersens piedāvā universālu lingvistisku pieeju, izmantojot dizainu, kā kopsaucēju visam, sākot no aktīvas propagandas līdz satiksmes regulācijai.

Autors uzdod virkni retorisku jautājumu, – varbūt vajadzētu riteņbraukšanas infrastruktūru radīt pēc dizaina, kā mēs radām tosterus un zobu birstes? Izmantojot pamata dizaina principus plānošanā un inženierzinātnē, riteņbraukšanas kultūra un infrastruktūra kļūst labāk saprotama un tiešākā veidā norāda uz nepilnībām, kam būtu jāpievērš uzmanība.

Ikviens interesents šī gada 16. janvārī pulksten 12:00 tiek aicināti uz izstādes atklāšanas preses konferenci, kurā piedalīsies Dānijas Kultūras institūta direktors Simons Drevsens Holmbergs, Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna, Liepājas pilsētas Attīstības pārvaldes vadītājs Vilnis Vitkovskis un Liepājas Reģiona tūrisma un informācijas centra vadītāja Ieva Hmielevska.

Klātesošie dalīsies pieredzē par velo kultūras attīstību, realizētajiem projektiem Dānijā un Liepājā, kā arī tiks ieskicētas 2013. gada ieceres, turpinot attīstīt Liepājas velo kultūru.

Liepājas Kultūras pārvalde saka paldies tirdzniecības centra “Ostmala” pārstāvjiem par iespēju eksponēt izstādi, kā arī Liepājas muzeja darbiniekiem, kas nodrošina izstādes uzstādīšanu.

Mikaela Kolville-Andersena lekcija

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz