Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Top jaunas grāmatas un galerija

Top jaunas grāmatas un galerija
Foto: Ģirts Gertsons
22.03.2019 07:00

"Kurzemes Vārds"

Šā gada pirmajā Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) kultūras projektu konkursā finansēti 604 projekti 1 561 049 eiro apmērā. Visās nozarēs atbalstīti arī projekti, kurus īstenos Liepājā un apkaimē.

Literatūras nozarē ar 3500 eiro atbalstīts Sandras Vensko topošais romāns “Sentas pūķis”. Rasas Bugavičutes-Pēces darba “Puika, kurš redzēja tumsā” izdošanai piešķirti 2000 eiro. “Tas būs prozas darbs, bet varu jau pačukstēt, ka nākamajā sezonā dramatizētā formā to varēs redzēt uz Nacionālā teātra skatuves jaunajā zālē,” stāsta autore. Grāmata vēl top, piešķirtā nauda palīdzēs to uzrakstīt līdz galam. Tas būšot stāsts, kas sastāvēs no vairākiem mazākiem stāstiem par vienu tēmu. “Visa centrā ir puika, kurš piedzimis neredzīgiem vecākiem. Grāmata būs par to, kā mainās vai nemainās pasaules skatījums, kad esi vienīgais, kurš redz tumsā,” stāsta Rasa. “Arī par to, vai paši nedzīvojam tumsā, ignorējot spējīgus un talantīgus cilvēkus, vai esam pietiekami atvērta sabiedrība.”

Ar 2000 eiro atbalstīts Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekānes Zandas Gūtmanes pētījums “Totalitārisma traumu izpausme Baltijas prozā”. Liepājas Universitātes rakstniecības studiju absolventes Sabīnes Košeļevas grāmatas “Gurķis Elmārs, kas dikti kreņķējās” izdošanai piešķirti 2500 eiro.

Mūzikas un dejas nozarē Liepājas Simfoniskais orķestris latviešu atskaņotājmākslas atbalstam saņems 13 tūkstošus eiro. Projektam “Liepaja Lake Music” piešķirti 2000 eiro. Starptautiskais Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls atbalstīts ar 4000 eiro, bet festivāla “VIA Baltica” koncerti ar 5000 eiro. Melngaiļskolas atbalsta biedrībai 1000 eiro piešķirti VI Starptautiskā klavieru ansambļu, instrumentālo ansambļu ar klavierēm un koncertmeistaru konkursa rīkošanai, bet 3000 eiro – starptautiskām mūzikas meistarklasēm. Teātra mākslas nozarē ar 2000 eiro atbalstītas Liepājas teātra viesizrādes.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 22. marta numurā.

#kvards-20190322-03#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz