Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Top koncertuzvedums, godinot Olafu Gūtmani

Top koncertuzvedums, godinot Olafu Gūtmani
Foto: No LiepU arhīva
02.02.2017 11:37

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Sestdien, 11. februārī, pulksten 13.00 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks dzejnieka Olafa Gūtmaņa 90. jubilejas sarīkojums atmiņās, fotogrāfijās, dzejā un mūzikā – ”Dzintarotājs”. 2017. gada 10. janvārī dzejniekam Olafam Gūtmanim apritētu 90 gadi. Koncertuzvedums ir daļa no dzejnieka jubilejai veltīto pasākumu cikla, kas tika aizsākts jau pagājušā gada septembrī Kurzemes Dzejas dienā.

Kā portālu informē Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece, šajā pasākumā piedalīsies aktieri Ilze Jura, Kaspars Kārkliņš, Pēteris Lapiņš, Edgars Ozoliņš, Ēriks Vilsons, mūziķi Normunda Kalniņa vadībā, vokālās studijas ”Gaismiņa” dziedātājas un VPDK ”Vērgalīte”.

Sarīkojuma ievaddaļā būs iespēja atcerēties dzejnieku Olafu Gūtmani, ieklausoties Liepājas Universitātes profesora Edgara Lāma, dzejnieces un rakstnieces Janas Egles un Dāvja Gūtmaņa pārdomās un atmiņās, skatoties fotogrāfiju projekcijas un fragmentus no Aizputes TV filmas par dzejnieku, bet pasākuma galvenā daļa ir koncertuzvedums ”Dzintarotājs”, kura iecere ir rosināt iejusties Olafa Gūtmaņa daudzveidīgajā daiļrades pasaulē. Dzejas lasījumi un Agra Engelmaņa, Imanta Kalniņa, Andra Kontauta un Ērika Ķiģeļa dziesmas ar Olafa Gūtmaņa vārdiem ieskicēs vairākus nozīmīgus dzejnieka daiļrades motīvus.

Pasākuma scenārija autore Liepājas Universitātes lektore Sandra Okuņeva neslēpj mīlestību pret Olafa Gūtmaņa daiļradi: ”Priecājos, ka daudzi radošie liepājnieki atsaukušies universitātes aicinājumam piedalīties dzejniekam veltītajā sarīkojumā, un man no sirds žēl, ka pasākumam ir laika ierobežojumi. Ārpus tā paliek tik daudz skaistu un spēcīgu dzejoļu! Jācer, ka kopīgiem spēkiem mums izdosies skatītājiem atgādināt Gūtmaņa dzejas dažādās toņkārtas, kur jutekliskums mijas ar dvēseliskumu, kritika pāraug patriotiskumā un ironija draudzējas ar liriskumu.”

  Pasākumu organizē Liepājas Universitāte sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi, un uz to tiek aicināti visi, kam tuva liepājnieka Olafa Gūtmaņa daiļrade. Šis ir tikai viens no pasākumiem, kas tiek organizēts Olafa Gūtmaņa jubilejas gadā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz