Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tosts par airētājiem

Tosts par airētājiem
29.01.2007 11:24

0

Atslēgvārdi

30.janvārī plkst. 17.00 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Jaunā zālē Malkas ielā 4 notiek Sandras Vensko lugas ”Tosts par airētājiem” lasījums. ”Mūsu laikmetīgās drāmas festivāla ”Ieskats 2007” atklāšana ar šo pasākumu vienlaicīgi ir arī Mūsu laikmetīgās dramaturģijas gada ietvaros iecerēto, regulāro lugu lasījumu uzsākšana Liepājā.

Par uzrakstīto darbu autore saka: ”Luga ir stāsts par kāda Dzejnieka dzīvi. Tas varētu būt ikviens no vecākās paaudzes inteliģences pārstāvjiem, kurš, pats pret savu gribu ierauts vēsturiskajās peripetijās, izcietis Sibīriju, pārdzīvojis tuvinieku aiziešanu svešumā, nesaprasts un apsmiets, nelaimīgs un svešādu pārdzīvojumu pilns, visu dzīvi meklē savu vietu sabiedrībā, literatūrā un ģimeniskajā siltumā. Stāsts par latvieti, kuram caur zemapziņu izfiltrēts skaudrs atmiņu, murgu, nojausmu un atkalatgriešanās ceļš ir kā spoguļattēls par sevi pašu. Rakstot šo spēli – lugu ”Tosts par airētājiem”, izmantoju trimdinieka un izsūtījumā ilgus gadus savulaik dzīvojoša dzejnieka un rakstnieka Olafa Gūtmaņa dzīves aprakstus, veidojās priekšstats par to, kā varētu būt bijis, kas nosaka cilvēka dzīvi – cilvēks pats vai apstākļi, kādos cilvēks spiests dzīvot.”

Lasījumā iesaistīti aktieri – Anda Albuže, Mārtiņš Vilsons, Jānis Kuplais, Jānis Dreiblats.

Nosacīta skatuviskās telpas scenogrāfija – Aldis Kļaviņš.

Gaismas un mūzikas saspēle – Liepājas teātra vadošie  tehniskie darbinieki  – Imants Priede un Jānis Vasilis.

Lasījuma kopsaistei izmantoti datortehnikas elementi, izmantojot dokumentēšanas principu un iesaistot lasījumā reālo Dzejnieka – Olafa Gūtmaņa tēlu; tapusi un izveidota kinoprojekcija uz ekrāna – par videomateriāla tapšanu atbildīgs K@ videomākslinieks  Karls Bjošmarks. Lasījuma režisors ir Mārtiņš Vilsons, viņš arī centrālās Dzejnieka lomas atveidotājs.

Lasījums tapis sadarbībā ar Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldi, Liepājas Centrālo zinātnisko bibliotēku, Latvijas Dramaturgu ģildi, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Vera Paukša,
Sabiedrisko attiecību koordinatore, projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz