Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tramvajs piedziedāts pilns

Tramvajs piedziedāts pilns
Foto: Egons Zīverts
29.10.2018 07:17

"Kurzemes Vārds"

Pēc ilga pārtraukuma pagājušās nedēļas izskaņā no tirdzniecības nama “Kurzeme” pieturas Ezerkrasta virzienā devās “Kultūras tramvajs”, kurā Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra folkloras kopa “Saknes” un jauktais koris “Kursa” rūpējās par jestru atmosfēru.

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra 27. sezonas atklāšanas pasākumā katrs kolektīvs izlozēja īpašu uzdevumu, kas jāpaveic šīs sezonas laikā, piešķirot liepājnieku ikdienai kādu rozīnīti un veicinot kolektīvu savstarpēju saliedēšanos. “Mēs ar “Saknēm” izlozē paņēmām koklītes simbolus un tikām pie tramvaja,” laikrakstam skaidroja “Kursas” diriģente Ilze Āboltiņa. Tā koris un folkloras kopa sagatavoja un iznesa tautās pirmo no 25 pārsteigumiem.

Dziedātāji pulcējās pieturā un sačukstējās par izpildāmajām dziesmām. Koriste Astrīda Auziņa laikrakstam pastāstīja, ka šis neesot viņu pirmais brauciens “Kultūras tramvajā”. Kad pirms vairākiem gadiem tas kursēja regulāri, viņas tur jau bija piedalījušās. Sajūtas bijušas tik labas, ka arī tagad ir tāds patīkams satraukums, gribas tās piedzīvot atkal: “Vēl jau svaigā atmiņā saglabājies tas, kas notika Rīgas tramvajā Dziesmu svētku laikā, kad dziedāja visa Rīga, nešķirojot latvietis vai krievs. Mēs dziedājām ar sajūsmu, lai arī bijām saspiesti kā siļķes. Šodien ceram, ka tramvajā būs cilvēki, lai nav jādzied pašiem sev. Bet vispār gribētos, lai mums būtu vairāk tādu pasākumu!” Kopas vadītāja Rudīte Nikolovska piekrita koristei, sakot, ka šādi pasākumi ir nepieciešami, turklāt ar tramvaju būtu jābrauc ne tikai viens, bet divi vai pat trīs apļi. Citus gadus cilvēki pat dejojuši “Kultūras tramvajā”, tas nozīmē, ka viņiem patīk.

Kādām konkrētām dziesmām vai programmai dziedātāji nebija pievērsušies, koristi dziedāja to, kas tajā brīdī bija uz sirds, bet folkloras kopa centās iepazīstināt cilvēkus ar tuvāko novadu tautasdziesmām, kas līdz šim mazāk dzirdētas. Tramvaja pasažieri bija pārsteigti par jautro mājupceļu, vieni dziedāja līdzi, citi sākumā bija neizpratnē, jo tramvajs piepildījās momentāni. A. Auziņa dziedot spraucās starp cilvēkiem ar ledeņu groziņu – ja dziesma nav salda ausij, tad vismaz lai vēderam kas tiek. Kāds skolnieks, brīdi vērojis tramvajā notiekošo jampadraci, domīgi sacīja draugam: “Nu, tagad arī es zinu, kā jūtas vecie cilvēki, kad mēs sakāpjam.”

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrā aktīvi darbojas 25 kolektīvi vairākās amatiermākslas nozarēs – ir deju kolektīvi, kori, vokālie ansambļi, folkloras kopas, amatierteātri, lietišķās mākslas studijas un fotostudija. Katram ir iespēja sameklēt sirdij tuvu vaļasprieku jebkuram vecumam un interesēm, attīstīt savus talantus un rast draugus un domubiedrus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz