Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tremolo sezonai ambiciozi plāni

Liepājas teātris savu 116. sezonu sācis ar tradicionālo fotografēšanos pie teātra ēkas un kolektīva kopsapulci. Skatītājus tas gaida 16. septembrī, kad sezonu sāks ar jaunāko iestudējumu “Līnenas skaistumkaraliene”.

14.09.2022 06:00

Linda Kilevica

"Kurzemes Vārds"

Septiņi jauniestudējumi un divi koncerti – tāds ir teātra plāns savas uzticamās publikas iepriecināšanai.

Sezona sākas ar ļoti labām sajūtām, atzīst aktrise Laura Jeruma. Viņa pašlaik strādā pie teātra galvenā režisora Dmitrija Petrenko, gatavojot pirmo jauniestudējumu “Yen”.

“Man ir pirmais kārtīgais darbs ar jaunajiem, kas nu jau vairs nav jaunie, tāpēc es ļoti izbaudu šo procesu. Esam sākuši strādāt, mēģinām Mazajā zālē, ir jau tāds ieskrējiens. Tikai pozitīvas sajūtas! Pagājušā gada laikā jaunie ar vecajiem sastrādājušies, sarīvējušies, tāpēc ir baigi labi,” viņa pastāsta.

Liepājas Universitātē skolotais aktierkurss kā profesionāļi ienāca teātrī pagājušajā sezonā. Valts Skuja un Artūrs Irbe ir daži no tiem jaunajiem, kas vairs nav gluži jaunie. “Noteikti ir citādi nekā pagājušajā gadā,” secinājis Valts.

“Vairāk saprotu, kas notiek, vismaz mazlietiņ. Mazāks stress, jo pirmajā sezonā viss notika ļoti ātri, jūtīgāk uztvēru visu. Tagad var bišķiņ ieelpot, kad saprotu, kā process notiek.

Sāku jaunu iestudējumu, kas būs pirmais šajā sezonā, ir forši pieķerties un neapstāties, doties uz priekšu.” Artūrs atvaļinājumā esot labi atpūties un sezonas atklāšanā spēlēs Reja lomu “Līnenas skaistumkaralienē”, ar kuru pabeidza iepriekšējo sezonu. “Aplis noslēdzies, sākas nākamais aplis,” saka aktieris.

Teātra vadītājs Herberts Laukšteins jauna darba cēliena iesākuma īpašo sajūtu raksturo kā tremolo. “Ir viens idiots, kas sajaucis visu pasauli. Dievs, dod viņam īsu mūžu – tas ir vienīgais, ko varu novēlēt,” viņš saka.

Liepājas teātra plānus sezonai direktors raksturo kā labus un ambiciozus. “Kā jau radošā procesā, nekad nedrīkst baidīties no neveiksmēm, citādi tā ir vienkārši ražošana.

Saistībā ar ziemas tuvošanos un rēķinu neprognozējamību gan teātrī, gan mājās visiem ir jāmaina ieradumi un savas pozīcijas pret kopējo un privāto telpu, lai varētu izdzīvot.

Tas šobrīd ir galvenais uzdevums,” viņš uzsver.

Direktors būtu ļoti priecīgs, ja kāds pateiktu, kā teātris var taupīt, piemēram, elektroenerģijas izmaksas. “Mēs visādus variantus skatāmies, bet neviens nav pieņemams. Ir biržas cenas, ir tradicionālie izrāžu sākuma laiki, kad jāieslēdz visi prožektori, visas iekārtas. Tas sakrīt ar tā saucamajām pīķa stundām. Mēs jau nerādīsim izrādi pēc pusnakts, kad ir zemākā elektrības cena,” pauž H. Laukšteins.

Teātrī esot bažas par to, ka cilvēki retāk apmeklēs izrādes. “Tad, kad saņems rēķinus un būs jāsakārto primārie un sekundārie izdevumi, tad arī būs skaidrāk saskatāms, kas notiek. Mēs visi esam vienā dārziņā – tā nav viena nozare, viena pilsēta, bet visa Eiropa, kas būvējusi savu civilizāciju un komfortu sadarbībā starp valstīm. Tagad tas ir nojaukts,” atzīst teātra vadītājs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz