Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tu esi tas, ko domā

Tu esi tas, ko domā
Foto: Egons Zīverts
13.09.2018 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Otrdien viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē notika Dzejas dienu atklāšanas pasākums “100 vārsmas Latvijai”, kurā dažādu paaudžu latviešu dzejnieku dzeju lasīja Liepājas teātra aktieri.

Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas vadītāja Ilga Erba, atklājot pasākumu, atzina, ka dzejas mīlētāji Liepājā kopā pulcējas jau 53. gadu pēc kārtas, jo kopš 1965. gada septembris mūsu pilsētā ir Dzejas dienu laiks. Bibliotēkas vadītāja tās salīdzina ar putnu, kas slīd mums pāri – katru gadu citādāk. Arī šogad Dzejas dienas ar saturiski daudzveidīgu un spilgtu pasākumu piedāvājumu cer uzrunāt dažādu paaudžu klausītājus.

Bet viena no pasākuma organizatoriem, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore Sandra Okuņeva sacīja: “Man ļoti patīk dzeja, un man ļoti patīk, ka dzeju runā. Lasa. Raksta. Un klausās.” Literatūrzinātniece minēja, ka šis ir īpašs gads, jo daudz kas tiek darīt skaitļa 100 zīmē – par godu Latvijas simtgadei. Mēs stādām simts ozolus, skrienam simts kilometrus, meklējam simts jaunus cilvēkus, kas ir īpaši Latvijas sabiedrībai. Un skaitām arī simts vārsmas. Tomēr S.Okuņeva uzsvēra, ka nozīme nav skaitlim, bet domām, kas slēpjas šajā dzejā, tam, ko mēs paši uztveram un izjūtam, un, ja šīs sajūtas ir uz simts, tad viss esot kārtībā. Liepājas Universitātes mācībspēki secinājuši, ka šoruden Dzejas dienām par moto vislabāk der Raiņa vārdi: “Domas ir spēki; ko tu domā, tas tu esi.” Savukārt Dzejas dienu plakātam izvēlēta Kārļa Frīdriha Šaumaņa glezna no privātas kolekcijas – 1936. gadā tapis 14 gadus vecās liepājnieces, koristes Veltas Vipulis portrets.

Dzejas dienas Liepājā organizē Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka sadarbībā ar Liepājas Universitāti, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļu. Tās turpināsies līdz 21. septembrim un izskanēs skolās, bibliotēkās, baznīcās un citur. 

 Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 13. septembra numurā.

#kvards-20180913-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz