Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Turpmāk jautās bērniem

Turpmāk jautās bērniem
Foto: no Liepājas Leļļu teātra arhīva
05.02.2019 07:00

"Kurzemes Vārds"

Leļļu teātra kolektīvs atgriezies no pieredzes apmaiņas brauciena Lietuvā. ”Iepazināmies ar Klaipēdas Leļļu teātra direktori Aušru (Aušra Juknevičienė) un projektu menedžeri Daliju (Dalia Matačiūtė), kuras izrādīja teātra telpas, pastāstīja kā strādā viņu teātris un kādos festivālos viņi piedalās,” laikrakstu informē Liepājas Leļļu teātra Reklāmas un sabiedrisko attiecību vadītājs Gundars Čiževskis.

Klaipēdas Leļļu teātrī liepājnieki noskatījušies jaunāko bērnu izrādi “Kad Tave Žąsis!” un iepazinušies ar Lietuvas kolēģiem. Izrādē rotaļīgā un interesantā veidā tiek stāstīts par Zosi, kura jūtas nomākta un nelaimīga, tāpēc sūdzas par to Lapsēnam, bet Lapsēns atsakās ielaisties garās sarunās un iesaka padomu prasīt Vilkam.

”Ļoti vērtīgi bija tas, ka šajā leļļu teātra uzvedumā tika izmantots dažādu veidu ēnu un objektu teātris, kā arī dažādas spēles ar gaismām. Mūsu kolektīvu tas iedvesmoja uz jauniem darbiem, sapratām, ka līdzīgas tehnikas arī mēs varam izmantot savās izrādēs,” par piedzīvoto stāsta G.Čiževskis.

Liepājas teātra aktieri piebilst, ka vēl viena lieta, ko viņi noteikti grib aizgūt no kaimiņvalsts un izmantot mūsu Leļļu teātrī – pēc izrādes bērniem jautāt, kas viņiem patika konkrētajā izrādē, kas nepatika, tādā veidā saprotot, kas ir labās lietas un pie kā vēl būtu jāpiestrādā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz