Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

TV – Literātu dāvana savai pilsētai – grāmata

TV – Literātu dāvana savai pilsētai – grāmata
14.03.2008 18:50

0

Piektdien kafejnīcā “Balta bize” sirsnīgā atmosfērā izdevēju, draugu un atbalstītāju lokā atvēra mūspuses rakstnieku dāvanu Liepājai dzimšanas dienā – grāmatu “Ar sakņu sajūtu vējā – 2008”. Šāda krājuma idejas autore ir Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Sandra Vensko, izdevējs SIA “Kurzemes Vārds”, projekta sadarbības partneris Liepājas Kultūras pārvalde, projekta atbalstītājs SIA “Pica serviss”. Rakstnieku darbu ilustrēšanai un grāmatas vāka noformēšanai izmantoti fotomākslinieka Pētera Jaunzema darbi, bet grāmatu iespiedusi “Jelgavas tipogrāfija”.

Grāmatas atklāšanas reizē labus vārdus, autoreksemplārus un ziedus saņēma grāmatā iekļauto darbu autori Ineta Stadgale, Olafs Gūtmanis, Ēriks Kūlis un  Antons Kreics, pērn Aizsaulē aizgājušo Liepājas novada rakstnieci Astru Rancāni pārstāvēja viņas meita, Uldi Vanagu – viņa tētis.

SIA “Kurzemes Vārds” valdes priekšsēdētājs Edgars Lūsēns, rezumējot paveikto, izteica prieku, ka pērn sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļu aizsāktā tradīcija turpinās jaunā kvalitātē, un izteica gatavību atkal rīkot konkursu un veidot krājumu.

“Kurzemes Vārda” organizētajā prozas konkursā startēja septiņpadsmit autoru ar žanrā (no miniatūras skices līdz īstam stāstam), apjomā un māksliniecisko kvalitāšu ziņā atšķirīgiem sacerējumiem, kurus vērtēja kompetenta žūrija kā Liepājā, tā Rīgā. Iesniegtos, bet krājumā neiekļautos darbus lasītāji varēs izlasīt literārā pielikumā.

Olafs Gūtmanis literātu vārdā teica, ka autori jūtas gandarīti un pagodināti, kā arī izteica gandarījumu, ka labi iesāktā tradīcija  turpinās, ka ir tādi entuziasti, kas atbalsta grāmatas izdošanu, un izteica cerību, ka nākamgad izdevums būs vēl krāšņāks, biezāks un tajā varēs lasīt vēl vairāk rakstnieku darbu.

Grāmatas izdevēji apsolīja, ka izdevums “Ar sakņu sajūtu vējā – 2008” nonāks kā pilsētas un rajona bibliotēku plauktos, tā arī tiks dāvināts skolām, lai jaunie lasītāji iepazīst savas puses rakstniekus un viņu izpratni par mūsu pilsētu, kura šogad svin savu 383.dzimšanas dienu. Atvēršanas svētku dalībniekiem un pilsētai dzimšanas dienai bija veltīta arī parādītā filma, kura aptvēra laiku no 1925.gada līdz mūsu gadsimtam.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz