Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uldriķu “satikšanās” galerijā “Promenade”

Uldriķu “satikšanās” galerijā “Promenade”
21.07.2010 12:14

Atslēgvārdi

Mākslas galerijā “Promenade” no 23. jūlija tiks izstādīta talantīgās liepājnieku ģimenes Teodora (1909. – 1973.) un Māra Uldriķu kopizstāde “Satikšanās”.

Viens no ievērojamākajiem Liepājas māksliniekiem Teodors Uldriķis mācījies 5. pamatskolā, kur zīmēšanas pamatus ”kalis” pie gleznotāja Rūdolfa Priedes. No 1932. gada Teodors Uldriķis sāka piedalīties Liepājas mākslinieku vienības ”Zaļā Vārna” un Liepājas mākslas veicināšanas biedrības rīkotajās izstādēs. Savā bagātīgajā daiļradē sācis izpausties ogles, tušas un sēpijas tehnikās, bet 40. gadu sākumā vairāk pievērsies arī eļļas glezniecībai. Galvenokārt T. Uldriķis gleznoja pilsētas skatus ar arhitektūras motīviem, portretus, vēsturiskus motīvus, lielākoties par kara tematiku u.c. Teodors Uldriķis bija mākslinieks un cilvēks, kurā sadzīvoja tā pretrunīgi kreisais, pat komunistiskais pasaules uzskats ar smalku, niansētu dabas krāsu izjūtu. T. Uldriķis gleznoja arī meitas Ainas un dēla Māra portretus.

Aina Uldriķe (1936. – 2007.) bija izcila Liepājas dziedātāja, dzejniece un komponiste, bet Māris Uldriķis gluži kā tēvs ir zīmētājs un gleznotājs.

Māris Uldriķis ar izcilību 1958. gadā absolvēja Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratīvās noformēšanas nodaļu. Mācības viņš turpināja Mākslas Akadēmijas Glezniecības nodaļā, bet slimības dēļ 2. kursā tās nācās diemžēl pārtraukt. No 1970. gada M. Uldriķis sāka piedalīties mākslas izstādēs. Portreti ir un paliek Māra galvenais mākslinieciskais aicinājums un tieši šai žanra ietvaros rīkotas vairākas personālizstādes. Pērn savā 70. gadadienā, jubilejas izstādē M. Uldriķis pārsteidza daudzus ar viena gada laikā radītiem darbiem. Tie bija portreti, klusā daba, veiklas skices un ainavas.  

Visi interesenti uz izstādes atklāšanu gaidīti 23. jūlijā plkst. 17 galerijā “Promenade”. Izstāde būs skatāma līdz pat 23. augustam. 

Kristaps Ruicēns,
“Promenade Hotel” pārdošanas vadītājs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz