Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Universitātes bibliotēkā pieejama digitālā pūra lāde

Universitātes bibliotēkā pieejama digitālā pūra lāde
Foto: Ģirts Gertsons
07.03.2018 14:00

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Šodien, 7. martā, Liepājas Universitātē notika Liepājas digitālās pūra lādes atvēršana. Tās krājējs ir neatkarīgais producents Verners Bokums, kurš ir arhivējis kopumā divarpus tūkstošus stundu video materiālus ar Liepājas kultūras notikumiem, portālam ziņoja Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Šis darbs ir iesākts 2005. gadā, un laika gaitā Liepājas digitālajā pūra lādē ir krāti Liepājas simfoniskā orķestra, Liepājas teātra, Pianisma zvaigžņu festivāla, ērgeļmūzikas festivāla un citu Liepājas kultūras pasākumu ieraksti. Tagad ar Liepājas digitālās pūra lādes krājumiem var iepazīties Liepājas Universitātes bibliotēkā.

Pasākuma gaitā notika diskusija par datubāzes popularizēšanu, finansējuma piesaistes iespējām, satura bagātināšanu un attīstības virzieniem. Diskusijā piedalījās Liepājas pilsētas domes pārstāvji, Izglītības pārvaldes vadītāja, Liepājas Universitātes rektore, Kurzemes Humanitārā institūta pētnieki un universitātes informācijas tehnoloģiju speciālisti.

Liepājas Universitāte projektā piedalās ar digitālās platformas izstrādi, kā arī Kurzemes Humanitārais institūts piedāvā vienu no datubāzes komponentiem – ”Kurzemes kultūras enciklopēdisko vārdnīcu”.

Diskusijas rezultātā iesaistītās puses vienojās par Liepājas digitālās pūra lādes nozīmību, tās attīstības variantiem un par to, ka datubāzes un Liepājas kā kultūras pilsētas prezentācijai ir jānotiek arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kura ir izteikusi interesi par digitālās pūra lādes izvietošanu pie sevis.

Kā uzsvēra Verners Bokums: ”Es gribu šo arhīvu redzēt kā mācību materiālu, kas ir pieejams skolās, kur ar to var strādāt skolotāji un, piemēram, kopā ar skolēniem noklausīties Liepājas simfoniskā orķestra koncertu, lai pēc tam pārrunātu gan klasē, gan mājās kopā ar vecākiem. Datu bāze ir izmantojama tikai nekomerciālos mērķos.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz