Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uz komēdiju “Vakariņas ar muļķi” aicināti visi deputāti un prezidents

Uz komēdiju “Vakariņas ar muļķi” aicināti visi deputāti un prezidents
28.10.2009 14:00

Atslēgvārdi

Radošā apvienība “Meistaru Teātris” rudens sezonā turpina izrādīt slaveno Fransisa Vebēra komēdiju “Vakariņas ar muļķi” (14.novembrī Liepājas Olimpiskajā centrā un 18.novembrī Rīgā VEF kultūras pilī) un aicina uz izrādi visus Saeimas deputātus un arī Latvijas prezidentu Valdi Zatleru.

Izrādes organizatori turpina pērn aizsākto tradīciju, kad uz izrādi “Ar būdu uz baznīcu” tika uzaicināti visi Saeimas deputāti, jo izrāde bija par deputātiem. Izrādes “Vakariņas ar muļķi” galvenais moto ir – esot kopā ar muļķi, katrs var nonākt muļķa lomā! Vēlot deputātiem Latvijas Dzimšanas dienā paskatīties uz visām nebūšanām ar smaidu, “Meistaru Teātris” aicina Saiemas gudrās galvas un prezidentu uz izrādi.

Izrāde ir savdabīgs eksperiments, jo tajā spēlē tikai viens profesionāls aktieris – Dainis Gaidelis, kurš atveido Fransuā Piņjonu (muļķi) . Pārējās lomas atveido populāri mediju cilvēki un mūziķis, kuru ikdiena saistīta ar skatītāju un klausītāju uzrunāšanu. Izrādē, līdz ar galveno varoni, vislielākos skatītāju aplausus izpelnās Haralds Burkovskis, kurš atveido mazliet snobisku grāmatizdevēju Brošānu, kurš, pateicoties Piņjona vēlmei palīdzēt, nonāk aizvien neapskaužamākās situācijās un gala rezultātā zaudē sievu (Agnese Linka), sastrīdas ar mīļāko (Jana Kalniņa) un uzaicina pie sevis uz mājām valsts bargāko nodokļu inspektoru (Guntis Veits).

Lugas panākumus nosaka ne tikai aktieru spēle, bet lielā mērā arī izcilā franču scenārista Fransisa Vebēra radītais dramaturģiskais materiāls, kura asprātīgās vārdu spēles ir izdevies latviskot lugas tulkotājam Arnim Ozolam. Raksturojot savu darbu pie šīs izrādes,  režisors Juris Rijnieks secināja, ka  galvenais ir bijis neko nesabojāt, nepārspīlēt un ļaut visam notikt pēc iespējas dabiski.

Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs. Pensionāriem un skolniekiem 50% atlaide, uzrādot apliecības!

“Meistaru Teātra”,
pārstāve Sigita Paula Cepleviča.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz