Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uz septiņām cerēja, ieguva – vienu

Uz septiņām cerēja, ieguva – vienu
23.11.2010 23:20

Atslēgvārdi

Kā tu domā, kurš iegūs balvu? Šāds jautājums Liepājas teātra kafejnīcā pirms mākslinieku došanās uz “Spēlmaņu nakts” ceremoniju Dailes teātrī šodien izskanēja ne reizi vien.

Jaunais aktieris Viktors Ellers “Kurzemes Vārdam” labprāt uzticēja savas prognozes: “Manuprāt, balvu iegūs Inese Kučinska, Kaspars Gods, Kārlis Lācis un Ingrīda Lūre.” Jāsaka gan, ka viņš nedaudz nošāva greizi, tik labi šajā reizē Liepājas teātrim vis negāja. Jo ieguva tikai vienu balvu  – Kaspars Gods nominācijā “Gada aktieri otrajā plānā”

Viens no pirmajiem teātra kafejnīcā ieradās Liepājas teātra aktieris Leons Leščinskis. Solīdi ģērbts un cigareti kūpinādams, mākslinieks kopā ar citiem kolēģiem gaidīja speciāli uz šo ceremoniju norīkoto autobusu. “Protams, ka ir prieks braukt uz “Spēlmaņu nakti”. Tur varēšu satikt cilvēkus, ko visu gadu neesmu redzējis. Un tas, ka ir kāda lieta, kas šajā valstī atgādina, ka mums ir arī kultūra, vien ir pozitīvs fakts,” uzsvēra L. Leščinskis. Aktieris pēc mirkļa piebilst, ka balvu dalīšana, tas ir, sacensības starp teātriem, vispār ir muļķīga padarīšana. “Jo vienam patīk māte, otram meita, trešam jauna kleita,” viņš pamato. Aktieris uzskata, ka par “Hananu” gan viņi noteikti būtu pelnījuši statueti. “Manuprāt, tā ir godīgi nopelnīta, nevis gadījuma raksturs,” teic L. Leščinskis, vēl piebilstot, ka balva noteikti būtu pienākusies Inesei Kučinskai.

Viņam piekrīt Liepājas Baleta un deju studijas vadītāja Ingrīda Lūre. Viņa uz sarīkojumu devās, jo bija nominēta kā “Gada kustību māksliniece”. “Tas man bija ļoti liels pārsteigums. Es biju ceļā uz Rīgu, kad Inese Kučinska man zvanīja un pateica, ka esmu nominēta. Es vispār nebiju par ko tādu domājusi,” atklāta ir šarmantā horeogrāfe. Viņa atzina, ka runu balvas iegūšanas gadījumā neesot gatavojusi, jo sirdī mājojot svētku sajūta un viņa grib ļauties notikumu plūsmai, neko iepriekš neplānot un nedomāt.

Atšķirībā no pērnā gada, kad Liepājas teātris bija izvirzīts tikai divās nominācijās, šogad tā veikums bija novērtēts daudz labāk – iekļauts veselu septiņu nomināciju sarakstā. “Hanana” bija izvirzīta kā “Gada dramatiskā teātra izrāde”, tās iestudētājs Dž. Dž. Džilindžers kā labākais režisors. Nominācijai “Gada aktrise” bija izvirzīta Inese Kučinska, “Gada aktieri otrā plāna lomā” – Kaspars Gods. Ilze Vītoliņa par tērpiem “Hananai” bija nominēta balvai “Gada kostīmu māksliniece,” savukārt Kārlis Lācis par sacerēto mūziku šai pašai izrādei varēja saņemt balvu kā “Gada muzikālās partitūras autors dramatiskajā izrādē”. Ingrīda Lūre toties bija izvirzīta balvai “Gada kustību mākslinieks” par horeogrāfijas izveidi iestudējumam “Beigta balle”. 

Inita Gūtmane
“Kurzemes Vārds”

 

Cits priecīgs, cits domīgs, cits satraukts, bet visi kopā Liepājas teātra ļaudis bija cerību pilni uz mājām atvest kādu godam nopelnītu “Spēlmaņu nakts” balvu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz