Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uz skatuves ar spēlētprieku pārņemtie

Uz skatuves ar spēlētprieku pārņemtie
26.03.2011 07:04

Septiņu teātru septiņas izrādes divās dienās – tik bagātīgs ir 4.starptautiskā amatierteātru festivāla “Te un nekur citur!” piedāvājums skatītājiem, kas šodien un rīt izbrīvēs laiku, lai pašā pilsētas centrā, Liepājas Latviešu biedrības namā, par baltu velti noskatītos interesantus un daudzveidīgus iestudējumus.

Diemžēl ceļanaudas atbraukšanai pietrūcis Sāremā amatierteātrim, kas bijis spiests atteikt liepājnieku aicinājumam rādīt festivālā savu muzikālo iestudējumu. Taču visi pārējie viesi no Kokneses, Ogres, Ventspils, Jelgavas, Saldus un Telšiem (Lietuva) šorīt pakos dekorācijas un tērpus, lai ar savu veikumu priecētu Liepājas skatītājus. Tikpat nopietni festivālam gatavojas arī mājinieki – Liepājas Tautas teātris, kas gādās par kolēģu labsajūtu mūsu pilsētā.

Festivāla debitantu, Ogres amatierteātra vadītājs Jānis Kaijaks uzsver, ka Liepājā ir īpaši senas un spēcīgas teātra tradīcijas, tāpēc ogrēnieši festivālam gatavojoties ar lielu atbildību – daudz mēģinot un īpaši vēl pašu mājās spēlējot, lai Liepājā viss būtu vislabākajā līmenī. “Izrāde, ko vedam uz Liepāju, ir absolūta klasika, taču mēs šajā gudrajā komēdijā mēģinājām saskatīt ko jaunu, mūsu pašreizējām izjūtām atbilstošu,” par savu “Donu Žuanu” stāsta J. Kaijaks. Viņš izsaka gandarījumu, ka ogrēnieši Teātra dienu varēs nosvinēt Liepājā, un uzsver, ka amatierteātri no citiem atšķiras tieši ar savu nesavtīgo teātra mīlestību un patieso spēlētprieku, kas liek atteikties no citas izklaides un savu brīvo laiku veltīt tieši teātrim. “Un tad arī rezultāts nereti ir īpašāks pat par profesionāļu veikumu. Turklāt mums katra izrāde ir notikums, nevis kārtējais darbs, tāpēc arī izjūtas nav rutinētas,” saka režisors pirms braukšanas uz Liepāju.

Šodien festivāls, kas veidots, gan lai teātra mākslu darītu pieejamāku sabiedrībai, gan lai veicinātu sadarbību profesionālās meistarības jomā, sāksies ar fanfarām Rožu laukumā, aicinot liepājniekus nebūt kūtriem un vērt biedrības nama durvis, lai noskatītos kādu no atvestajām izrādēm.

Mājinieki Ināras Kalnarājas vadībā paši šoreiz sagatavojuši arī īpašu koncertuzvedumu “Te un nekur citur”, ko izrādīs festivāla ieskaņā. Un tūlīt pēc tam cita pēc otras ritēs trīs dažādas izrādes – saldenieku atvestā “Amālija”, Kokneses amatierteātra “Kreisais pagrieziens” un ogrēniešu “Dons Žuans”, kas īpaši varētu patikt jauniešiem. “Diez vai būs daudz tādu, kas nāks skatīties visas izrādes, lai gan publikā netrūkst arī šādu skatītāju, bet centāmies, lai katram no festivāla programmas būtu ko izvēlēties savai gaumei,” saka viena no rīkotājām Inese Ceriņa. Viņa norāda, ka ļoti saistošas varētu būt arī izrādes, ko festivālā rādīs svētdien. Avangardiskie ventspilnieki ved “Dzīvo ūdeni”, jelgavnieki iestudējuši populārā Jevgēņija Griškoveca lugu “Vienlaicīgi”, bet lietuviešu “Penelope” būšot saprotama pat bez tulkojuma.

Amatierteātru aktieriem pašiem paredzēta kopīga ballīte šovakar un publiska rīta rosme rīt no rīta improvizācijas meistares Astras Kacenas vadībā. Turklāt viņi neslēpj, ka tieši šī satikšanās ar domubiedriem ir vēl viens festivāla ieguvums. Un, ja uz skatuves kāpj ar spēlētprieku pārņemtie, prieku piedzīvo arī skatītāji zālē. To pārbaudījuši festivāla rīkotāji.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz