Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Uzdrīkstēties ir skaisti!”

“Uzdrīkstēties ir skaisti!”
Foto: liepajniekiem.lv
02.06.2017 07:06

"Kurzemes Vārds"

Dienu pirms mācību gada noslēguma Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā svinīgā gaisotnē notika skolēnu radošo darbu krājuma “Laiks nekur nepazūd” atvēršanas svētki. Tas ir 7. krājums, kurā apvienota dzeja un īsproza ar vizuālo mākslu. Krājumu kopā ar skolēniem veidojuši ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāji Signe Berga, Žaneta Flaksa, Kristīne Roze, Vintra Braša, Līga Tālberga un Normunds Dzintars.

Šogad krājums veltīts rakstnieces, mūsu novadnieces un kādreizējās skolas audzēknes Zentas Mauriņas 120 gadu jubilejai. Skolā par godu izcilajai rakstniecei, tulkotājai, domātājai, kas toreizējo Liepājas Sieviešu ģimnāziju absolvējusi 1915. gadā, veidots izvērsts pasākumu cikls. Šķita, ka pati rakstniece uz jauniešiem labvēlīgi nolūkojas no pagājušajā mēnesī rakstnieka Ērika Kūļa un mākslinieka Alda Kļaviņa skolai dāvātā portreta, kas bija izlikts zālē. “Nevis šaubīties un vilcināties, bet rīkoties un uzdrīkstēties!” šie Z. Mauriņas vārdi atklāj krājuma galveno pamatdomu.

“Šis ir jau septītais skolēnu radošo darbu krājums. Tā ir liela uzdrīkstēšanās savas domas ietērpt vārdos, zīmējumos un mūzikā un paust publiski. Neapstāties, būt radošiem, drosmīgiem, rakstīt, izaicināt pašiem sevi un citus!” jaunajiem talantiem vēlēja Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Linda Zulmane.

Jaunieši lasīja savu dzeju, noskaņu papildināja ekrānā redzamie vizuālās mākslas skolotājas Lienes Eltermanes vadībā tapušie skolēnu zīmējumi, kā arī audzēkņu muzikālie priekšnesumi.

“Tikai uzdrīkstēšanās ļauj tavam viedoklim skart citus. Jo uzdrīkstēties ir skaisti,” pie tādas atziņas savā dzejolī “Pasaules atslēga” nonācis viens no krājuma autoriem – 10.a klases skolnieks Mārtiņš Ozoliņš-Ozols.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz