Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vairāk mākslas, vairāk saules un prieka. Aizvadīts piektais Karostas festivāls

”Mākslas ir tik daudz kā nekad” – ar šādu devīzi aizvadīts jau piektais Karostas festivāls. Arī vairāk saules un vairāk pasākumu nekā jebkad, kopš Karostas glābšanas biedrība vasaras sākumā ieskandina un iekustina šo apkaimi. Šogad nākušas klāt vairākas vietas, kur uz palikšanu apmetušies festivāla laikā radītie mākslas darbi.

Vairāk mākslas, vairāk saules un prieka. Aizvadīts piektais Karostas festivāls
Arī redānā radīti jauni gleznojumi un mākslas objekti. Vienu no tiem veidojusi Rekha Sameer no Indijas. (Foto: Egons Zīverts)
13.06.2023 06:00

"Kurzemes Vārds"

Viena no tām ir Liepājas 3. pamatskola, kur vislielāko sienas gleznojumu festivālā izveidojusi itāļu māksliniece Daniela Nasoni.

Direktore Gaļina Skorobogatova novērtē, ka mācību gada noslēgumā skola saņēmusi tik lielisku dāvanu. “Māksla ienāk arī skolas vidē, tas ir lieliski! Tas vairs nav pelēks šķūnis, bet pasaka, ko Daniela spēja radīt nedēļas laikā,” viņa pauž.

Trešās skolas bērni allaž ir aktīvi dalībnieki mākslas akcijās – piedalījās gan lampu darināšanā rudenī, gan tagad apgleznoja vecus krēslus.

”Es gribēju parādīt nākotnes pilsētu, kas aug pretī debesīm, taču pilsēta pastāv šajā mirklī, tā ir klātesoša,” stāsta D. Nasoni.

Fotogrāfijas atmiņai par festivālu top, aplūkojot un iesēžoties dažos no akcijas “KRĒSLS RELOADED” laikā Liepājas skolēnu apdarinātajos krēslos. Foto: Egons Zīverts

Māksliniece pirmo reizi apmeklēja Liepāju 2015. gadā.

”Atbraucu nejauši, neko nezinot par Liepāju, es to vienkārši atradu kartē. Iemīlējos pilsētā.

Ierados Karostā un redzēju, cik tā ir brīnišķīga. Tiklīdz uzzināju, ka šeit notiek mākslas festivāls, nekavējoties paziņoju, ka vēlos piedalīties. Sapnis ir piepildījies,” saka māksliniece.

Pirmo reizi mākslinieki darbojās ”Atmodas dārzā”. Cake no Peru, no Francijas un Syed no Pakistānas ienesuši kultūrvietā jaunas vēsmas.

Performanču māksliniece Agne Muralīte no Lietuvas ar lielo lelli vēlējās iepazīties ar festivāla apmeklētājiem. Ļoti iespaidīgi un pārdomas raisoši bija arī īru mākslinieces Ketlīnas Dohertijas un katalāņu mākslinieku Žordina Rosas un Pēres Estadellas priekšnesumi. Foto: Egons Zīverts

Viņi atzīst, ka šī bijusi citāda pieredze, par ko viņi ļoti gandarīti. ”Vēlamies šo vidi, telpu piepildīt ar dažādām mākslas izpausmēm. Mākslinieku devums sakritis ar vēlmēm, ko esmu šeit gribējis redzēt,” priecājas vietas saimnieks Madars Markus-Narvils.

Festivāla laikā atklāta Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidence, kur visu vasaru strādās Līga Ķempe, Gunta Lante, Klāvs Loris un Egons Peršēvics.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz