Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Valsts nauda tiek svētkiem un koncertiem

Valsts nauda tiek svētkiem un koncertiem
Foto: Egons Zīverts
03.01.2019 07:09

"Kurzemes Vārds"

Aizvadītā gada nogalē paziņoti rezultāti vairākiem Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansēto mērķprogrammu projektu konkursiem. Finansējums piešķirts vairākām kultūras iestādēm un organizācijām Liepājā un Aizputē augstvērtīgiem mākslas pasākumiem, kas tiks sarīkoti šogad.

Valstiski nozīmīgiem kultūras pasākumiem plānotais finansējums 10 tūkstošu eiro apmērā piešķirts Kurzemes Dziesmu svētku rīkošanai Liepājā. Svētki notiks 29. jūnijā un būs daļa no pasākumu klāsta, kas veltīts Latvijas valdības atrašanās laikam Liepājā 1919. gadā, stāsta Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vadītāja Baiba Kļava. “Šis bija Liepājas Kultūras pārvaldes inspirēts pasākums, kas tapa kā Latvijas simtgadei veltīts projekts, taču toreiz finansējumu nesaņēma. Kurzemes Dziesmu svētki notiks Olimpiskā centra arēnā, sarīkojuma mākslinieciskā vadītāja ir Liepājas apriņķa koru virsdiriģente Ilze Valce. Taču svētkos ne tikai dziedās, virsvadītājs Jānis Purviņš ir sagatavojis piedāvājumu arī dejotājiem, tāpat piedalīsies pūtēju orķestri,” pastāstīja B. Kļava. Kurzemes Dziesmu svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi.

Nozarē “Daudzpusīgas profesionālās mākslas pieejamības nodrošināšana nacionālas vai reģionālas nozīmes attīstības centros Latvijas reģionos” koncertzālei “Lielais dzintars” piešķirti 185 930 eiro. Jāatzīmē, ka 2018. gadā valsts piešķirtā summa profesionālās mākslas pieejamības nodrošināšanai bija lielāka – 216 188 eiro. “Mēs to zinājām, ka tik liels piešķīrums pagājušajam gadam bija vienu reizi, tāpēc šī gada naudu plānojām kā 2017. gadā,” skaidro “Lielā dzintara” valdes loceklis Timurs Tomsons. Piešķirto līdzekļu samazināšanās ietekmējot koncertzāles darbību, taču klausītāji to neizjutīšot, sola vadītājs. Risinājumi esot meklēt ne tik dārgus projektus, piesaistīt finanšu līdzekļus no partneriem, kas jau esot izdarīts, un plānot lielākus ieņēmumus. “Piešķirtā summa pat ir lielāka, nekā cerējām,” uzsver T. Tomsons. Viņam bieži jautājot, kāpēc Liepājas koncertzāle šajā valsts programmā saņem mazāk līdzekļu nekā “Gors” Rēzeknē vai Cēsu koncertzāle, taču tā nemaz neesot. “Mūsu māja atšķiras ar to, ka šeit ir valsts kolektīvs, kuru arī VKKF dotē atsevišķās mērķprogrammās, tā ka kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri mums naudas kopumā ir vairāk,” saka valdes loceklis. Liepājas Simfoniskais orķestris 27. Liepājas Starptautiskā Zvaigžņu festivāla norisei saņems tādu pašu summu kā pērn – 20 tūkstošus eiro.

Sadalot finansējumu starpdisciplināru profesionālu nevaldības kultūras organizāciju atbalstam, starpnozaru mākslas grupai “Serde” Aizputē piešķirti 14 tūkstoši eiro “Serdes” darbnīcu un rezidenču centra atbalstam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz