Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Valts Skuja saņem mākslas festivāla balvu

Latvijas Kultūras akadēmijas skatuves un audiovizuālās mākslas festivāla ”Patriarha rudens” programmā bija iekļautas 17 jauno skatuves mākslinieku izrādes, to skaitā Liepājas aktierkursa diplomdarbs ”Cietsirdīgās spēles”. Labākā aktiera balvu par Ērika lomu tajā saņēmis Liepājas teātra aktieris Valts Skuja.

Valts Skuja saņem mākslas festivāla balvu
Foto: Liepājas teātris
12.10.2021 06:00

"Kurzemes Vārds"

Viņš nemaz nezinājis, ka arī liepājnieki piedaloties konkursā, bijis pārliecināts, ka tikai nospēlēs izrādes. Tāpēc Valtam balva bijis liels pārsteigums.

Aktierim neesot ne jausmas, kāpēc tieši viņš izcēlies. ”Varbūt tāpēc, ka mans tēls, raksturs bija spilgtāks, ekspresīvāks, un tas nostrādāja. Šis novērtējums ir tāds punktiņš – jābliež tālāk!” saka V. Skuja.

Par jaunā kolēģa panākumu ļoti priecājas Liepājas teātris. Aktierkursa pedagogs un iestudējuma ”Cietsirdīgās spēles” režisors Dmitrijs Petrenko pastāsta, ka Ērika loma Valtam ļoti palīdzējusi atvērties kā aktierim, saprast savu profesiju un sevi. ”Šī bija ļoti svarīga pieredze un atklājums, iespēja parādīt temperamentu un jūtu amplitūdu,” viņš uzskata.

Režisoram esot ļoti liels prieks un ne tikai par V. Skuju. ”Šeit neviena loma nav individuāli veidota, tas ir kolektīvs darbs. Domāju, ka arī Valts piekritīs, ka balva attiecas uz visu ansambli,” saka D. Petrenko.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz