Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vampīru seriālu neielaiž Virsnieku pilī

Vampīru seriālu neielaiž Virsnieku pilī
23.10.2018 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājā un Pāvilostas novada Sakas pagasta Saļienā šonedēļ notiks Nīderlandes daudzsēriju mākslas filmas bērniem un jauniešiem “Nakts mantinieki” (“Heirs of the Night”) uzņemšana. “”Troņu spēles”, bet ar vampīriem, vai “Krēsla” vēsturiskos interjeros,” pasaku stāstu raksturo studijas “Tasse Film” producente Aija Bērziņa.

Projekta idejas autore un galvenā filmas veidotāja ir Nīderlandes kompānija “Lemming Film”, filmas tapšanā iesaistītas arī Norvēģija, Beļģija un Vācija. Seriālu “Nakts mantinieki” no Latvijas puses pārstāv studija “Tasse Film” – producentes Aija Bērziņa un Alise Ģelze, kas veidojušas filmas “Es esmu šeit” (režisors Renārs Vimba), “Mammu, es tevi mīlu” (režisors Jānis Nords) un “Paradīze 89”.

Daudzsēriju televīzijas filma “Nakts mantinieki” ir pasaku stāsts, kas norisinās 1893. gadā Eiropā. Astoņas senas izcelsmes ģimenes apvienojas, lai izveidotu skolu pusaudžiem ar īpašām spējām. Tā darbojas uz milzīga burinieka, kas ceļo no pilsētas uz pilsētu. Viena no galvenajām varonēm ir vampīru meitene, kurai ir sirds.

Daļa materiāla divām sezonām jau nofilmēta Horvātijā, bet lielāko daļu seriāla uzņem Latvijā. “Kuģa interjeru uzbūvējām Rīgā. Taču vietas darbībai, kas notiek ārā, daļēji atrastas Liepājā, jo svarīgs ir jūras krasts. Radošā grupa meklēja kaut ko specifisku, viņus interesē nogrimušie forti Karostā. Filmēs arī Saļienas baznīcā Sakā,” stāsta A. Bērziņa. Viena no filmēšanas vietām bija iecerēta Virsnieku saieta namā Karostā. “Ļoti gribējām, bet mūs tur neielaida. Dabūjām pārrakstīt scenāriju. Arguments ir tāds, ka tur restaurē logus. Režisors ir šausmīgi nelaimīgs, jo lokācija ir unikāla, bet nevar tikt iekšā. Tagad tiek meklētas citas vietas Liepājā,” atklāj producente.

Jūras spēku mācību centra Plānošanas un nodrošinājuma nodaļas vecākā speciāliste seržante Rudīte Kokina stāsta “Kurzemes Vārdam”, ka ieteikusi filmēšanas grupai pēc iespējas ātrāk rakstīt vēstuli Aizsardzības ministrijai, jo ar to ir jāsaskaņo visas darbības militārā objektā: “Jācer, ka viņi pagūs saskaņot ārskatu filmēšanu, jo to var darīt. Pilī pašlaik liek logus, un Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs neatļāva filmēšanas dēļ pārtraukt darbus. Filmētājiem vajadzēja, lai pilī uz pāris dienām nebūtu strādnieku, taču darbus šeit nevar apturēt.”

Filmēšanā būs iesaistīti statisti no Liepājas puses. Atlase bija ar ļoti specifiskiem nosacījumiem. A. Bērziņa stāsta: “Sākumā meklējām cilvēkus, kas prot kauties. Vēlāk meklējām cilvēkus ar gariem matiem, nevis modernām frizūrām. Bija jāiegulda intensīvs darbs, bet izdevās. Vedam arī statistus no Rīgas, kuri jau ir nofilmēti, lai katrā kadrā nebūtu dažādi ļaudis.” Filmas “Nakts mantinieki” uzņemšana 25. un 26. oktobrī notiks Saļienā, bet 28. un 29. oktobrī kinoļaudis darbosies Liepājā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz