Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vasarā Liepājas muzejs būs atvērts apmeklētājiem katru dienu

Vasarā Liepājas muzejs būs atvērts apmeklētājiem katru dienu
Foto: Publicitātes
03.06.2016 12:43

liepajniekiem.lv

No 1. jūnija Liepājas muzejs liepājniekiem un pilsētas viesiem būs atvērts katru dienu no pulksten 10 līdz 18, informē Liepājas muzeja muzejpedagoģe Maruta Eistere.

Pateicoties Nodarbinātības Valsts aģentūras īstenotajam projektam “Skolēnu darbs vasarā” un sadarbībai ar Liepājas pašvaldības aģentūru “Nodarbinātības projekti”, vasaras sezonā – jūnijā, jūlijā, augustā –  muzejs būs pieejams apmeklētājiem katru dienu.

Skolēni Liepājas muzejā veiks zāļu uzraugu – dežurantu pienākumus, kā arī piedalīsies muzeja telpu uzkopšanā.

Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, tūrisma sezonā apmeklētāju interese par muzeju ir liela. Arī šovasar Liepājas muzejs saviem apmeklētājiem piedāvās dažādas interesantas izstādes un ekspozīcijas.

Līdz 31. jūlijam mākslas baudītājiem ir iespēja apskatīt mākslinieka Alda Kļaviņa pašportretu izstādi ”Satiekot sevi”. Tā ir retrospektīva pašportretu izstāde, kas atklāj gan mākslinieka meistarības izaugsmi, gan viņa personības identitātes meklējumus, daudzšķautņainību un personīgos pārdzīvojumus. Tā ļauj ieskatīties mākslinieka dziļākajā būtībā. Izstādē apskatāmi divdesmit trīs pašportreti. Darbi aptver mākslinieka radošo ceļu no piecdesmito gadu beigām līdz šodienai.

Pašlaik muzejā skatāma arī izstāde ”Kūrorts. Mode. Liepāja”, kas stāsta par Liepājas kūrorta un modes attīstību, to tendencēm. Izstādē aplūkojami pasaulē atzīta modes mākslinieka un kolekcionāra Aleksandra Vasiļjeva jaunākās un speciāli šai izstādei veidotās kolekcijas tērpi un aksesuāri.

Par emigrantu kustību caur Liepājas ostu vēsta izstāde ”Liepāja – Helifaksa – Ņujorka”, kas atklāj par nozīmīgu posmu Liepājas pilsētas un ostas attīstības vēsturē, kā arī par emigrācijas norisi un tai sekojošiem cilvēku likteņiem 19. gs. beigās, 20.  gs. sākumā. Izstāde apskatāma līdz 17. jūlijam.

Jau tradicionāli iepriekšējās vasaras starptautiskā gleznotāju un zīmētāju plenēra ”Pilsēta un Jūra” atlasīto darbu izstāde notiek muzeja mazajā izstāžu zālē. Izstādē skatāmi 2015. gada plenērā ”Pilsēta un jūra” tapušie darbi, kad kopā sanāca 30 mākslinieki no dažādām Latvijas vietām – Liepājas, Jēkabpils, Madonas, Rīgas un Jūrmalas, kā arī mākslinieki no Lietuvas, Baltkrievijas, ASV, lai iedzīvinātu tik dažādo Liepāju un jūru savos darbos. Izstāde skatāma līdz 12.jūnijam.

Muzeja apmeklētājiem vasaras mēnešus katru dienu būs pieejamas arī Liepājas muzeja pastāvīgās, Liepājas un pilsētas apkārtnes vēsturei veltītās ekspozīcijas – “Liepājas novada senvēsture”, “Liepāja viduslaikos 13.-18. gs.”, “Liepāja 19. gadsimtā” un “Koktēlnieka Miķeļa Pankoka dzīve un daiļrade”, kā arī ekspozīcija “Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs”, kas dod ieskatu kurzemnieka lauku sētas ikdienā un godu reizēs 19. gs. beigās, 20. gs. sākumā.

Vasaras gaitā muzejā ienāks jaunas izstādes, kas rosinās jaunas pārdomas un dos jaunus iespaidus, tādējādi vasaru padarot krāsaināku un košāku.

Liepājas muzeja ekspozīcijā “Liepāja okupāciju režīmos” K. Ukstiņa ielā 7/9 darba laikā izmaiņu nav, tā būs atvērta, kā ierasts, no trešdienas līdz svētdienai plkst. 10-18, piedāvājot apmeklētājiem iepazīties ar Liepājas vēstures gaitām Latvijas okupācijas laikā no 1939. gada un Latvijas neatkarības atjaunošanas notikumiem. Piedāvājam izstādes ”Latvijas Republikas Pilsoņu Kongresam – 25” un “Dārgās mantas”, kā arī radioaparātu un foto lietu kolekcijas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz