Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Veic pēdējos sagatavošanās darbus

Veic pēdējos sagatavošanās darbus
27.02.2008 11:52

0

Piektdien, 29. februārī pulksten 17.30 Liepājas muzejā tiks atklāta Liepājas Fotostudijas 50.gadu jubilejas izstāde ”Ceļš”, taču šodien vēl notiek aktīvs darbs pie izstādes iekārtošanas – jaunie un arī pieredzes bagātie fotostudijas biedri rūpīgi ierāmē katru no septiņdesmit izstādei paredzētajiem darbiem.

”Priecājos, ka Liepājas fotostudijas vadītājs Varis Sants turpina Huberta Stankeviča iesākto un fotogrāfiju paceļ aizvien augstākā kvalitātē, tāpēc arī esmu pagodināts ar saviem darbiem piedalīties Latvijas aktīvākās fotostudijas jubilejas izstāde,” atzīst Liepājas fotostudijas Goda biedrs un izcilais fotomākslinieks Valdis Brauns.

Liepājas fotostudijas 50.jubilejas izstāde vienkopus ļaus aplūkot 70 melnbaltās un krāsainās fotogrāfijas, ko aizvadīto piecu gadu laikā radījuši aktīvākie Liepājas fotostudijas biedri, to skaitā arī Aizputes un Vērgales fotopulciņu dalībnieki.

”Pašreiz aktīvi gatavojamies izstādei. Tā nebūs izteikti konceptuāla, toties lielā mērā atklās katra fotostudijas biedra individualitāti,” skaidro Liepājas fotostudijas vadītājs Varis  Sants.

Izstādes atklāšana nebūs vienīgais notikums, kas iezīmēs fotostudijas pusgadsimta jubileju. Jubilejas reizē turpat Liepājas muzejā plānota arī ilggadējā Liepājas fotostudijas biedra Pētera Jaunzema apjomīgā fotoalbuma ”Rakstīts Sudrabā” atvēršana un fotostudijas dibinātājā un pirmā vadītāja Huberta Stankeviča (1928. 29. februāris – 2002.) 80. jubilejas atcere.

Uzziņai

Liepājas fotostudijas pirmsākumi meklējami 1958.gadā. Tā tika dibināta kā fotopulciņš un tā dibinātāji ir Visvaldis Blankenburgs, Gunārs Kopštāls, Huberts Stankevičs. Lai šis veidojums fotogrāfiju konkursos varētu piedalīties kā patstāvīga organizācija, 1963.gada decembrī tika nodibināts Liepājas Fotoklubs (30 biedri), par kura priekšsēdētāju ievēlēja Hubertu Stankeviču.      

1969.gadā pirmo reizi Padomju Savienības vēsturē fotoklubs kā organizācija sīvā konkurencē (piedalījās dalībnieki no 37 valstīm) Beļģijā saņēma FIAP (Starptautiskā Fotomākslas federācija) bronzas medaļu. Turpmākajos gados izauga vesela fotogrāfu paaudze un tika saņemts liels skaits medaļu un apbalvojumu. Fotostudijā darbojās Starptautiskās fotomākslas federācijas FIAP titulus AFIAP (Starptautiskais fotomākslinieks) ieguvušie fotomākslinieki: Huberts Stankevičs –1977.gadā (Šveice – Berne), Nikolajs Brīvlauks – 1979.g., Pēteris Jaunzems – 1985.g., Irina Kolpakova – 1990.g., Viktors Kolpakovs – 1990.g., Gunārs Kopštāls -1993.g., Irina Tīre – 1993.g.. Augsto EFIAP (ekselence) titulu 1993.gadā saņēma fotogrāfs Pēteris Jaunzems, savukārt . Starptautiskā fotomākslinieka ESFIAP (fotodzīves organizētājs) goda nosaukumu – fotogrāfs un foto lietu kolekcionārs Jānis Lādītis.      

Šobrīd studijā darbojas 22 dalībnieki. Lielas korekcijas ienesis jaunais ciparu fotogrāfijas laiks, kas pēc nosacīta miera perioda fotogrāfijas attīstībā ir atkal iekustinājis Liepājas foto dzīvi. Fotogrāfijas tiek apstrādātas un izgatavotas ar datortehnikas palīdzību. Kopš 2002.gada decembra studijas vadītājs ir fotogrāfs Varis Sants. Plašāka informācija www.fotast.lv

Ieva Hmieļevska,
Liepājas Kultūras pārvaldes sa­bied­ris­ko at­tie­cī­bu spe­ci­āliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz