Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vēlreiz mēģinās projektēt teātra Mazo zāli

Bijušās Latvijas Bankas ēkas pārbūvei Liepājas teātra Mazās zāles vajadzībām izsludināts atkārtots projektēšanas darbu iepirkums.

Vēlreiz mēģinās projektēt teātra Mazo zāli
Foto: Egons Zīverts
29.09.2022 06:00

"Kurzemes Vārds"

Lai teātris saskaņā ar savām un pašvaldības iecerēm saistībā ar Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu varētu sākt tur darboties, ”laika atlicis tikai tik, cik absolūti nepieciešams”, norāda Liepājas teātra valdes locekle Eva Ciekurze.

Liepājas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu par būvprojekta izstrādi minimālā sastāvā objektam ”Ēkas atjaunošana ar lietošanas veida maiņu Teātra ielā 3”. ”Piedāvājumi jāiesniedz līdz 30. septembrim. Komunālā pārvalde tehniski sagatavojusi iepirkuma dokumentus,” ziņo tās pārstāvis Aigars Štāls.

E. Ciekurze atzīst, ka projektam nelaimējies iekrist laikā, kad pasauli lielas ķibeles vajā cita pēc citas. ”Vispirms pandēmija, pēc tam karš kaimiņu reģionā un enerģētiskā krīze – tas viss noēd ļoti daudz līdzekļu visos līmeņos,” viņa saka.

Pagājušajā nedēļā sanāksmē pie izpilddirektora apstiprināts, ka Liepājas teātris un ”Lielais dzintars” vienojušies par Mazās zāles telpu nomas turpināšanu.

”Pagājuši jau pieci gadi, kopš teātris strādā koncertzāles telpās, veidojot mazās formas izrādes. Vienlaikus aktualizējām un lūdzām, lai šis projekts nepaliktu visu ķibeļu ēnā, ka tas ir svarīgs,”

saka teātra valdes locekle.

Latvijas Bankas filiāle Liepājā likvidēta 2020. gadā, kopš tā laika ēka ir tukša. Tās pagalmu teātris divas vasaras izmantojis koncertprogrammu rādīšanai. Nama īpašniece Liepājas pašvaldība galarezultātā nodos to apsaimniekošanā teātrim.

Aptuveni pirms gada veikts iepirkums, lai noslēgtu līgumu par būvprojekta minimālā sastāvā izstrādi, kas nozīmē telpu pārplānošanu un inženierkomunikāciju iezīmēšanu, atgādina E. Ciekurze. ”Projektēšanas līgumu noslēdza, bet diemžēl nekādi termiņi netika ievēroti, pašvaldībai nācās līgumu pārtraukt. Aptuveni gads gājis zudībā,” viņa norāda.

Iepriekš teātra vadītājs Herberts Laukšteins informējis par iecerēm Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā piedāvāt atvērtā teātra vai pat kvartāla projektu un sarīkot 2027. gadā monoizrāžu festivālu, bet pirms tam izmēģināt šādu pasākumu jau 2025. gadā.

Šo ideju īstenošanai, kas iekļautas Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta pieteikumā, nepieciešama ēka Teātra ielā 3.

Pašvaldība ir uzņēmusies saistības, pieteikumā titulam ir arī teātra dalība ar pasākumiem, kas ir ļoti piesaistīti infrastruktūrai, uzsver E. Ciekurze. ”Vēl nedaudz laika ir. Tomēr vēlreiz kļūdīties ar projektētāja izvēli nevajadzētu,” viņa pauž.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz