Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vērtē Liepājas deju apriņķa deju kolektīvus

Vērtē Liepājas deju apriņķa deju kolektīvus
11.04.2016 08:15

Ģirts Gertsons

Atslēgvārdi

Nedēļas nogalē satraukuma un gaidu caurstrāvota atmosfēra valdīja Liepājas Olimpiskajā centrā, kur notika Liepājas deju apriņķa deju kolektīvu skate. Tajā žūrija ne tikai vērtēja kolektīvu līmeni, bet arī to, kā kolektīvi sagatavojušies Latvijas tautas deju ansambļu svētkiem, kas maijā notiks Cēsīs, un Kurzemes deju svētkiem jūnijā Liepājā. 

Liepājas deju apriņķa skatē piedalījās jauniešu, vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvi no Aizputes, Durbes, Grobiņas, Nīcas, Pāvilostas, Priekules un Vaiņodes novadiem un Liepājas pilsētas, kopumā 24 kolektīvi. Katram bija jāuzstājas ar divām sagatavotām dejām no svētku repertuāra.

Divi Liepājas kolektīvi – Tautas deju ansamblis “Rucavietis” un tautas deju kolektīvs “Banga” – startēja jauniešu deju kolektīvu augstākajā grupā un saņēma augstākās pakāpes novērtējumu, lai gan satraukums pirms uzstāšanās bija mazliet lielāks nekā citkārt. Tas tāpēc, ka šoreiz augstākās grupas dalībnieki savu izlozes deju nezināja līdz pat skates rītam. TDK “Banga” vadītāja Kristīne Kārkliņa “Kurzemes Vārdam” sacīja, ka dejas laikus tiek rūpīgi sagatavotas, bet neziņa tomēr nelielu satraukumu radījusi, jo, nezinot deju, iepriekš nav bijis skaidrības par tērpiem, kas ir ļoti būtiska deju priekšnesumu sastāvdaļa. Par uzstāšanos kolektīva vadītāja ir gandarīta un saka: “Visi ir laimīgi!”

Abi Liepājas augstākās grupas kolektīvi piedalīsies ne tikai Kurzemes deju svētkos 18. jūnijā Liepājā, bet arī Tautas deju ansambļu svētkos 28. maijā Cēsīs. Tas nozīmē ne tikai divkāršus svētkus, bet arī lielāku slodzi un saspringtu grafiku. Pēc mazliet vairāk kā nedēļas jau sāksies mēģinājumi svētkiem Cēsīs – pastāstīja K. Kārkliņa.

Augstākās pakāpes novērtējumu kopumā saņēma 10 no 24 kolektīviem: senioru deju kolektīvi “Misiņš” no Aizputes un “Sidrabvilnis” no Liepājas, vidējās paaudzes deju kolektīvi “Bandzenieki” no Liepājas, “Sudmaliņas” no Robežniekiem, “Vartava” no Gaviezes, “Nīca” no Nīcas un jauniešu deju kolektīvi “Lāņupīte” no Vecpils, “Spararats” no Grobiņas, TDA “Rucavietis” un “Banga” no Liepājas.

Tautas mākslas un kultūras centra pārstāve Inese Sērdiene pastāstīja, ka žūrija kopumā bijusi gandarīta par kolektīvu sagatavotību un mirdzošajām acīm uzstājoties, taču novēlēja vairāk uzmanības pievērst tehniskiem sīkumiem un detaļām, lai priekšnesums būtu vēl labāks un kolektīvs sasniegtu izcilību. Sasniegt augstu līmeni nav viegli, bet noturēt to ir vēl grūtāk – sacījusi žūrija.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz