Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vērtēs Liepājas Kultūras balvas pretendentus

Vērtēs Liepājas Kultūras balvas pretendentus
18.02.2014 09:00

LETA

Šodien Liepājas pārstāvniecībā Rīgā tiks sasaukta komisija, lai izvērtētu apbalvojumam “Liepājas Kultūras balva 2013” iesniegtos 19 pretendentus, noteiktu balvas ieguvēju un piešķirtu naudas prēmiju, aģentūru LETA informēja Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

Starp balvas pretendentiem ir gan fiziskas, gan juridiskas personas.

Pieteikumus balvai varēja iesniegt līdz 13.februārim Liepājas Kultūras pārvaldē. Balvu fonds ir 4200 eiro, ieskaitot nodokļus. Balvu var saņemt viens vai vairāki pretendenti.

Kā jau iepriekš vēstīts, Liepājas Kultūras balva šogad tiks pasniegta jau trešo gadu pēc kārtas, nosakot izcilāko veikumu vai notikumu kultūrā 2013.gadā, kas ļāvis Liepājas vārdam izskanēt Latvijas un starptautiskā mērogā, kā arī par jaunām un radošām idejām, kas nostiprina Liepājas kā radošas kultūras pilsētas tēlu Latvijā un ārpus tās robežām.

Lai nodrošinātu Liepājas Kultūras balvas objektivitāti un neatkarību, vērtēšanas komisijas sastāvā pieaicināti tādi speciālisti kā Latvijas Nacionālās bibliotēkas vadītājs Andris Vilks, kordiriģents Māris Sirmais, kinokritiķe Dita Rietuma, interneta žurnāla “Satori” galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, savukārt no Liepājas komisijas sastāvā darbosies laikraksta “Kurzemes Vārds” pielikuma “Kultūras Pulss” redaktore Anda Pūce un Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja pienākumu pildītājs Juris Jirgens. Komisijas priekšsēdētājs ir Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, sporta un kultūras jautājumos Vilnis Vitkovskis.

Liepājas Kultūras balvas ieguvējs tiks paziņots 28.februārī plkst.17 svinīgā apbalvošanas pasākumā, kas notiks Liepājas muzejā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz