Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vienojoties melnbaltā estētikā

Vienojoties melnbaltā estētikā
Foto: Egons Zīverts
12.01.2017 07:04

"Kurzemes Vārds"

Liepājas muzeja mazajā zālē vakar durvis skatītājiem vēra Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra fotostudijas “FOTAST” izstāde “Portrets”, kurā melnbaltā estētikā savus darbus eksponējuši 23 fotostudijas dalībnieki un goda biedri.

Fotostudija “FOTAST” šogad svin 59. gadadienu kopš tās dibināšanas 1958. gadā. Katru gadu studija apmeklētājiem baudīšanai un izzināšanai sarūpē kādu izstādi. Šogad par tās tematu izvēlēts portrets. Un izstādē autori piedāvā ielūkoties dažādu paaudžu, vecumu un dzimumu cilvēkos un viņu sejās, ir arī daži citādi mākslinieciski portreta risinājumi. Visi portreti melnbalti. Studijas bijušais vadītājs Jānis Vecbrālis norādīja, ka tas tādēļ, lai krāsa neaizēnotu portretēto cilvēku emocijas.

Fotostudijas vadītāja Līga Evaldsone pastāstīja, ka idejas par izstādes tematu biedru sanāksmē izskanējušas vairākas, bet visu akceptēts Agra Klestrova ierosinājums aktualizēt portretus. Katram no dalībniekiem vispirms bija vai nu jāvētī savi pēdējā gada vai pēdējo gadu arhīvi, vai arī jāķeras pie kameras un jāfotografē. Autoriem atlasei bijis jāiesniedz vairāki darbi, un kopā ar fotogrāfu un konsultantu Vari Santu izvēlētas fotogrāfijas izstādei. Vecākā no tām ir Alfrēda Niedola uzņemtais portrets 1989. gadā, vairāki darbi ir dažos iepriekšējos gados fotografēti, bet lielākā daļa tapusi pērn. Savukārt trīs fotostudijas “FOTAST” dalībnieki izstādē debitē – tie ir Nauris Freimanis, Ēriks Zirks un Ilze Bergmane. “Esam ļoti dažādi,” uzsvēra Līga un minēja dažādās fotogrāfu intereses – cits vairāk strādā dabā, cits labprātāk veido fotoreportāžas, citam patīk tvert mirkļus, vēl kādam – strādāt ar modeļiem. Un izstāde veidojusies dažāda un interesanta.

Viens no fotostudijas “FOTAST” dibinātājiem Gunārs Kopštāls izstādes atklāšanā atgādināja, ka tieši Liepājas muzeja mazajā zālē notika 1958. gadā dibinātā fotopulciņa pirmā izstāde.

Uzziņai:

Izstādē “Portreti” piedalās 23 autori: Alfrēds Niedols, Vineta Jaunzeme, Ēriks Zirks, Ilze Bergmane, Agris Klestrovs, Daina Ģibiete, Irina Tīre, Laila Dūna, Jānis Vecbrālis, Nauris Freimanis, Normunds Kaprano, Pēteris Jaunzems, Ilona Gabaliņa-Kila, Gunārs Kopštāls, Varis Sants, Edgars Pohevičs, Kaspars Strēlis, Ilga Lasmane, Līga Evaldsone, Iveta Herbsta, Kristīne Kiseļova, Valters Pelns, Gunita Kalēja.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz