Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Viesizrādēs pie latviešiem Īrijā

Viesizrādēs pie latviešiem Īrijā
Foto: Publicitātes
18.04.2018 07:06

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Leļļu teātris marta otrajā pusē ar izrādi “Kā zaķis par zaķi brauca” viesojās pie lieliem un maziem skatītājiem Īrijā, gūstot vērtīgu pieredzi un kontaktus turpmākai sadarbībai. Projekts īstenots ar Ārlietu ministrijas un latviešu biedrības Īrijā atbalstu. Leļļu teātris Īrijā viesojās no 21. līdz 26. martam ar četrām viesizrādēm dažādās vietās. Uz Īriju devās izrādes “Kā Zaķis par zaķi brauca” aktieri Inga Majore un Krists Mediņš, kā arī skatuves meistare Lāsma Vaiče un saimniecības daļas vadītājs Māris Ķipsts.

L. Vaiče “Kurzemes Vārdam” pastāstīja, ka ir pazīstama ar Īrijas dienvidu reģiona Leinsteres latviešu biedrības vadītāju Daigu Ezermali, kura jau vairākus gadus Īrijas latviešiem organizē dažādus pasākumus. Kādā sarunā ieskanējusies arī doma par Liepājas Leļļu teātra viesošanos. Aizsardzības ministrija izsludinājusi kārtējo konkursu par līdzfinasējumu pasākumiem tautiešiem ārzemēs. Projekts atbalstīts, un Ārlietu ministrija līdzfinansējusi telpu īri viesizrādēm, tāpēc Īrijā lielie un mazie skatītāji uzvedumus varēja skatīties bez maksas. Bet latviešiem Īrijā nokļūt un transporta izdevumus segt palīdzējusi Leinsteres Latviešu biedrība.

Iestudējums “Kā zaķis par zaķi brauca” viesizrādēm izvēlēts, jo tā ir latviešu tautas pasaka, turklāt izrāde scenogrāfijas un kostīmu ziņā ir gana kompakta, viegli pārvietojama, skatuve ir ātri iekārtojama un nojaucama. Par to pastāstīja teātra saimniecības daļas vadītājas M. Ķipsts, kurš Īrijā pildīja arī skaņotāja un gaismotāja pienākumus.

Sākotnēji bija iecerētas tikai divas izrādes – Tulovā un Limerikā, taču interese bijusi lielāka, un šīm divām vietām pievienojušās arī Klarimonisa un pat Portdauna Ziemeļīrijā. Četras izrādes notika sešās dienās, pēc gariem pārbraucieniem un nakšņošanas pie Īrijas latviešiem. Pārbraucieni un izrāde pēc izrādes kolektīvam, sevišķi aktieriem, bija liels izaicinājums un pamatīga slodze.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 18. aprīļa numurā.

#kvards-20180418-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz