Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Viesojas Paņevežas ceļojošajā Leļļu teātrī

Viesojas Paņevežas ceļojošajā Leļļu teātrī
25.02.2009 17:11

Atslēgvārdi

22.februārī Liepājas Leļļu teātris starptautiskā projekta “Māksla – tilts pāri robežām” ietvaros viesojā Paņevežas ceļojošajā Leļļu teātrī, informēja Rihards Belte. Kaimiņu zemē liepājnieki tika uzņemti ļoti silti. Tika izrādītas teātra telpas, iepazīstināts ar kolektīvu.

Pēc kopīgas brokastošanas kādā omulīgā Paņevežas kafejnīcā, Liepājas viesi tika aicināti noskatīties izrādi “Sarkangalvīte”, kas, šī paša režisora Vitalijusa Mazūras izrāde, ir iestudēta arī Liepājas Leļļu teātrī ar pašmāju aktieriem. Šobrīd izrāde “Sarkangalvīte” tiek intensīvi ekspluatēta viesizrādēs visā Latvijā.

Režisors ir atradis neordināru pieeju slavenajai pasakai. Izrāde izraisa lielu interesi gan mūsu mājās, gan arī Lietuvā. Jāteic, ka Paņevežas Leļļu teātra versijā izrādei ir cita scenogrāfija un cita veida lelles. Taču asprātīgi risinājumi ir abās izrādes versijā.

Vēl Liepājas Leļļu teātra aktieriem bija iespēja noklausīties semināru par ēnu teātri, grāmatas “Baltās pasakas” prezentācijas ietvaros. Par grāmatu stāstīja tās autore Nijole Indriūnaite, kas ir arī izrādes ar tādu pašu nosaukumu dramaturģe un režisore. Autore uzskata, ka ēnas dzīvo savu dzīvi, neatkarīgi no mūsējās. Ēna – tā ir otrā puse jebkurai lietai uz Zemes, tāpēc viņa ir aizrāvusies ar šo visnotaļ interesanto un dziļo izpausmes veidu.

Bet visinteresantākais sekoja vēlāk, kad māksliniece Aušra Bagočiūnaite – Paukštiene un režisors Vitalijus Mazūras rādīja tehniku, kādā var izveidot ēnu teātra izrādi, kurā tiek izmantots tikai papīrs. Arī Liepājas aktieri izmēģināja roku papīra griešanas tehnikā un secināja, ka tas ir ļoti aizraujošs un radošs process, kā rezultātā var izveidot skaistas lietas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz