Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Viesosies labākie rotu meistari

Viesosies labākie rotu meistari
13.05.2009 11:58

Atslēgvārdi

Liepājas mākslas vidusskola no 13. līdz 18. maijam Liepājā organizē Eiropas Liceju parlamenta 17. starptautisko asambleju, uz kuru ieradīsies pārstāvji no 17 Eiropas skolām.

Asambleja notiks sadarbībā ar ELP un Liepājas pilsētas domes, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Francijas vēstniecības finansiālu atbalstu

Eiropas liceju parlaments ir organizācija, kurā apvienojušās dažāda līmeņa mākslas skolas, kas profilējas rotu izgatavošanā. Jau pirms vairāk nekā desmit gadiem šajā organizācijā iesaistījās arī Liepājas Mākslas vidusskola un ik gadu piedalās arī parlamenta asamblejās. Pirmo reizi liepājnieki asamblejas dalībniekus, kas ir ap 60 dažādu valstu pārstāvju, uzņems pie sevis Liepājā.

Pasākumu programma ir paredzēta ļoti vērienīga, turklāt daudzi pasākumi ir atvērti arī pilsētas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem (skatīt šeit).

Ceturtdien pēc oficiālās PLE asamblejas sēdes, kuru ar savu klātbūtni pagodinās arī Francijas vēstniecības pārstāvji un citas prominences, svinīgi tiks atklāta starptautiskā juveliermākslas konkursa izstāde ”Pilsēta, kurā piedzimst vējš”. Pēc izstādes atklāšanas asamblejas dalībnieki dosies ekskursijā uz a/s ”Liepājas Metalurgs”, apskatīs Ziemeļu fortus un novērtēs Liepājas panorāmu. Vakarā Amatu mājā un folkloras centra “Namīns” pagalmā norisināsies Nacionālais vakars, kurā piedalīsies visi asamblejas dalībnieki. Te būs iespēja noskatīties gan Nīcas, Bārtas un Otaņķu folkloras kopu priekšnesumi un deju kolektīva ”Kvēle” priekšnesums, gan amatnieku, rokdarbnieču un rotu meistaru paraugdemonstrējumus, kā arī izbaudīt nacionālo virtuvi.

Šajā laikā LMV rīko skolas tradicionālo gada nozīmīgāko pasākumu “Zelta griezums 2009” pasākums. Šogad ”Zelta griezuma” zinātniskajā daļā starptautiskā konference “Juveliermāksla zelta griezumā 2009” ir veltīta juveliermākslai. Uz konferenci tiek aicināti visi interesenti un tā norisināsies piektdien, 15.maijā ”Hotel Fontaine Royal”. Konference piedāvās ekspertu un citu nozares pārstāvju lekcijas par juveliermākslu Latvijas Mākslas akadēmijā, rotām Liepājas mākslas vidusskolā, konceptuālajām un dzintara rotām, rotu eksportspēju, viduslaiku saktām Latvijā un Kurzemē, rotu kā dominanti tērpā un latviešu tradicionālās rotas dzīvotspēju. Viena no konferences tēmām ir arī Eiropas mineroloģijas karte, par kuru stāstīs Eiropas mākslas skolu pārstāvji.

Pēc konferences notiks starptautiskās ceļojošās izstādes ”Kad akmens pārtop rotā” atklāšanas pasākums Liepājas muzejā.

Vakarā norisināsies ikgadējais Liepājas Mākslas vidusskolas absolventu sveikšanas pasākums, kurā īpašas balvas saņems vairāki izcilākie LMV absolventi tekstilmākslas, stikla mākslas, sakrālās mākslas un pedagoģijas nominācijās. Pasākumu bagātinās skolas audzēkņu tērpu un konkursa rotu skate. Uz saviesīgo vakaru tiek aicināti visi asamblejas dalībnieki un Liepājas mākslas vidusskolas absolventi, skolotāji un audzēkņi.

Sestdien asamblejas dalībnieki, liepājnieki un Liepājas viesi varēs iesaistīties radošajās darbnīcās Liepājas Mākslas vidusskolā, kur praktiski iepazīt skolas piedāvājumu. Bet svētdien viesi dosies uz Lietuvu- Palangas Dzintara muzeju un Kuršu kāpu.

ELP asamblejas dalībvalstis: Latvija, Francija, Vācija, Dānija, Spānija, Somija, Grieķija, Itālija, Luksemburga, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Rumānija, Slovākija, Beļģija, Kipra, Skotija, Kanāda

Iveta Eniņa,
Liepājas mākslas vidusskolas projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz