Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vīrieši senās fotogrāfijās

Vīrieši senās fotogrāfijās
13.08.2012 07:01

Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas skatlogos var apskatīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas veidoto ceļojošo izstādi “Vīrieša skats: vīrietis senajās fotogrāfijās”. Tajā apkopoti fotouzņēmumi no LNB krājuma un vairāku privātpersonu arhīviem, kas aptver laiku no 19. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta vidum. Par to pastāstīja Centrālās zinātniskās bibliotēkas pārstāve Gita Švarce.

Saistošās izstādes ekspozīcija piedāvā aplūkot vīrieša attiecības gan ar sievietēm un bērniem, gan tehniskām lietām. Tāpat fotogrāfijas rāda vīrieti darbā un atpūtā, kā arī iepazīstina ar to laiku profesiju un vaļasprieku izvēli. Savukārt citas apliecina, cik liela nozīme vīrieša dzīvē ir stilam, draudzībai un labai kompānijai.

Lai gan izstādes fotouzņēmumos redzamos vīriešus no mūsdienām šķir krietns laikposms, tie katrā ziņā sevi apliecina tikpat dažādi un daudzpusīgi kā šodien – gan nopietni un atbildīgi, gan nepiespiesti un jautri. Tādējādi, aplūkojot senās fotogrāfijas, varam ieraudzīt ne tikai reiz dzīvojošus cilvēkus, bet varam novērtēt tā laika aktuālos notikumus, modes, izklaidi un paradumus. Tāpat arī nojaust, kas tolaik ir bijis nozīmīgs un kas nav pat uzskatīts par vērtu iemūžināšanai fotogrāfijās.

“Kurzemes Vārds”

Izstāde piedāvā iepazīt vīriešus kompānijās, kopā ar bērniem, darbā, draudzībā un citās dzīves situācijās.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz