Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Viss ir viens

Viss ir viens
Foto: Egons Zīverts
04.10.2018 07:01

"Kurzemes Vārds"

Dzejas dienu izskaņā kultūras namā “Wiktorija” tika svinēti Maijas Kalniņas grāmatas “Adrese – tepat blakus” atvēršanas svētki. Tie pulcēja daudz vairāk interesentu, nekā bija gaidīts.

Lai sveiktu dzejnieci, “Wiktorijas” pagalmā ar ziediem rokās pulcējās M. Kalniņas dziesmu un dzejas cienītāji, draugi un paziņas. Redzot lielo apmeklētāju skaitu, pienācēji jautāja, vai šis tiešām ir bezmaksas pasākums. Viesus sagaidīja muzikālā apvienība “Nejauši”, kas savijot M. Kalniņas dzejas rindas ar mūziku, sāka stāstīt grāmatas “Adrese – tepat blakus” stāstu.

Kad ieradās dzejniece un aicināja visus pagalmā sanākušos uz atklāšanas koncertu kultūras nama telpās, viņus pārsteidza tas, ka, ieejot zālē, tā jau bija pilna, bija palikušas tikai dažas brīvas sēdvietas. Koncertā tika izdziedātas grāmatā publicētās dzejas. Apmeklētāji klausījās Jāņa Strazda, Arņa Čakstiņa, Kārļa Būmeistera, Edgara Jāņa Kārkliņa un Maijas Kalniņas komponētās dziesmas, ko aranžējis Normunds Kalniņš. Par to, lai tās nonāktu līdz skatītāju sirdīm, rūpējās dziesmu izpildītāji Zanda Štrausa un aktieri Viktors Ellers un Agnese Jēkabsone. Par muzikālo pavadījumu koncerta laikā gādāja Normunds Kalniņš, Roberts Dinters, Māris Zīlmanis un Kaspars Krompušs.

M. Kalniņa pastāstīja, ka grāmata “Adrese – tepat blakus” nemaz nav rakstīta un plānota kā dzejoļu grāmata: “Vienkārši vārds ir tā forma, ar kuru man visvieglāk sarunāties ar pasauli – to, kas ārpusē, un to, kas sevī. Tās ir sarunas par to, ko es saprotu, un to, ko nesaprotu. Šī grāmata man ir milzīgs gandarījums, jo tā ir kopīgas radīšanas rezultāts. Es no sevis noveļu visu atbildību, jo es to neesmu paveikusi viena, tā ir daudzu ļaužu, notikumu un procesu radīta.”

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 4. oktobra numurā.

#kvards-20181004-11#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz