Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Visu nedēļu – ar A. Čehovu

Visu nedēļu – ar A. Čehovu
28.01.2010 07:00

Antona Čehova 150. dzimšanas dienai veltīta krievu valodas un literatūras nedēļa bija sarīkota 12. vidusskolā. Tā bija bagāta notikumiem, kas skolēniem palīdzēja labāk iepazīt rakstnieka un dramaturga daiļradi, kā arī parādīt savas zināšanas un prasmes.

Krievu valodas skolotāja Jeļena Viderkere bija sagatavojusi plašu tematisku izstādi. Dažādās klasēs risinājās Čehova lasījumi un literatūras olimpiādes. 11. klases audzēkņi ar interesi piedalījās “Literatūras spēlē”, kurā varēja apliecināt savu daudzpusīgo talantu. Nedēļas gaitā notika arī jaunrades konkursa “Spalvas iemēģināšana” pirmā kārta, kurā skolēni no 2. līdz 12. klasei rakstīja pasakas, dzejoļus, stāstus, aprakstus, izdomāja mīklas. Labākie darbi atlasīti otrajai kārtai – pilsētas mēroga konkursam, ko rīko Liepājas Krievu valodas skolotāju metodiskā apvienība. Čehova nedēļa beidzās ar daiļlasītāju konkursu. Lai gan pilsētas mērogā šāda skate līdzekļu trūkuma dēļ nav paredzēta, 12. vidusskolā bija nolemts neatteikties no tradīcijas. Jo ir svarīgi ne tikai mācēt dzimto valodu, bet arī daiļi tajā runāt. Tas labi padodas Aleksejam Žukovam, Darjai Mironovai, Ksenijai Lakšinai un Alisei Prokopovičai, kuri kļuva par konkursa laureātiem. Bet Dmitrijs Kosevičs ieguva skatītāju simpātiju balvu – viņš bija sacerējis mūziku O. Mandelštama dzejolim.

“Kurzemes Vārds”

 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz