Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

VKKF atbalstījis izrādi “Indulis un Ārija”

VKKF atbalstījis izrādi “Indulis un Ārija”
Foto: Publicitātes
27.08.2014 13:54

LETA

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) Liepājas teātra izrādi “Indulis un Ārija” atbalstījis ar 2845 eiro (2000 latu), aģentūrai LETA pastāstīja VKKF pārstāve Jana Vērdiņa.

Viņa paskaidroja, ka finansējums izrādei tika pārcelts no projekta izrādes “Mēnesis uz laukiem” pēc paša teātra lūguma, jo izrādi “Mēnesis uz laukiem”, pēc teātra teiktā, paredzētajā laikā neizdotos pabeigt. Finansējums piešķirts režisora honorāra daļējai apmaksai.

Projektu konkursā izrādei tika prasīti 18 000 eiro. Projekta aktivitāšu aprakstā bijis norādīts, kad taps scenogrāfijas un kostīmu skices, kad taps pēc skicēm gatava scenogrāfija un kostīmi, kad būs mēģinājumi, bet ne laiks, kad būs gatava mūzika, kas šāda pieprasījuma kontekstā ir ļoti svarīgi, pastāstīja Vērdiņa. Viņa paskaidroja, ka, pēc atbalstīto projektu saraksta, izrāde “Indulis un Ārija” atbalstīta ar summu, kura vidēji tiek piešķirta izrādēm. Ja konkursā nozare sadala apmēram 60 000 līdz 70 000 eiro, tad viens 18 000 eiro vērts projekts nozares kontekstā ir milzīgs pieprasījums, ko finansējot, vairs nebūtu iespējams vienmērīgs visas nozares nepieciešamību finansējums, pastāstīja Vērdiņa.

Jau ziņots, ka Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins bija sašutis par to, ka Raiņa jubilejas gada priekšvakarā VKKF nav piešķīris finansējumu Raiņa lugas “Indulis un Ārija” iestudējumam. “Kultūrkapitāla fonda darbiniekiem nav objektīvu kritēriju, pēc kuriem sadalīt finansējumu,” teica Laukšteins.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz