Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zanes Zustas grāmata “Ucipuci meklē mājas” izdota Igaunijā

Bērnu iemīļotais tēls Ucipuci, kuru radījusi rakstniece Zane Zusta, šoruden pārsteidz ar vairākiem jaunumiem – grāmata “Ucipuci meklē mājas” nule kā izdota Igaunijā, radīts jauns produkts bērniem – lasāmā un darbošanās grāmatiņa “Ucipuci raksta vēstules”, kā arī bērnus priecēs jau trešā raidījuma sezona.

Zanes Zustas grāmata “Ucipuci meklē mājas” izdota Igaunijā
Foto: Publicitātes
02.09.2022 12:08

liepajniekiem.lv

“Esmu gandarīta, ka Ucipuci turpmāk runās ar bērniem arī igauniski,” ar prieku uzsver rakstniece Zane Zusta un piebilst, ka grāmatai “Ucipuci meklē mājas” iznākot Igaunijā, beidzot aptvertas visas Baltijas valstis, bet citviet grāmatu joprojām var lasīt arī Ķīnā un Maķedonijā.

Igaunijā grāmatu “Ucipuci meklē mājas” izdod viena no lielākajām Igaunijas izdevniecībām ar lielāko grāmatnīcu tīklu – “Rahva Raamat” un tā pieejama jau pārdošanā. Pūcītes piedzīvojumus uz igauņu valodu tulkojusi Ilze Tālberga.

Savukārt Latvijas bērnus Ucipuci priecēs ar jaunu darbošanās grāmatu – “Ucipuci raksta vēstules”.

Rotaļu pūcīte vasaru pavadījusi aizraujošā nometnē, bet, lai nepazaudētu lieliskās atmiņas, katram sastaptajam jaunajam draugam, viņa raksta sirsnīgu vēstuli. “Bērnībā man ļoti patika rakstīt un saņemt vētules, tāpēc ceru, ka ar šo grāmatiņu, arī mūsu jaunā paaudze varētu kaut mazliet izbaudīt šo sajūtu. Dažreiz pat lasīt svešas vēstules ir pat vēl aizraujošāk,” uzsver grāmatas autore.

“Ucipuci raksta vēstules” saglabā grāmatu vienojošo elementu – izziņu un interakciju, tāpēc šoreiz Ucipuci pārsteidz ar to, ka katru no vēstules varoņiem var izveidot 3D papīra rotaļlietas formā un ar to spēlēties.

Savukārt Ucipuci bērnu raidījums, kurus bez maksas var skatīt LMT viedtelevīzijā un ko iedzīvina aktieri Līga Kausa un Oskars Florencs-Vīksne, šoruden piedzīvos jau trešo sezonu.

No 2. septembra iemīļoto bērnu varoņi atgriežas ar sešām sērijām, kurās abi draugi nokļūs “mazo lieto pasaulē” un ciemosies pie putekļiem, cukura, skudrām un citiem sīkiem radījumiem.

Katra ap astoņas minūtes garā sērija ir atklājumiem bagāts, interaktīvs un izzinošs piedzīvojums skatītājiem vecumā no trīs līdz astoņiem gadiem, kuru var vērot arī ar surdotulkojumu, ko nodrošina surdotulce Elza Veismane.

Zanes Zustas bērnu grāmatas “Ucipuci meklē mājas” un “Ucipuci domā ārpus kastes” tikušas nominētas skaistāko grāmatu konkursā “Zelta ābele”, Latvijas literatūras gada balvai, Jāņa Baltvilka balvai, turklāt Ucipuci iemantojusi popularitāti ne tikai grāmatās, bet arī uz Liepājas leļļu teātra skatuves Ģirta Šoļa režijā un pati savā žurnālā.

Ucipuci raidījumu radījuši “Wind Films” režisori Jānis Romanovskis un Juris Gogulis, ilustratore Evija Timma-Novika, animators Jānis Zurģis, komponists Arnis Račinskis, opertori Ģirts Ceriņš un Jānis Romanovskis (arī montāžas režisors), skaņu operators Nauris Būda, skaņu apstrāde veikta studijā MUTE.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz