Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ziemassvētku pasaku uzburs septiņpadsmit reizes

Ziemassvētku pasaku uzburs septiņpadsmit reizes
Foto: Egons Zīverts
15.10.2018 07:03

"Kurzemes Vārds"

Liepājas teātris jau sācis darbu pie tradicionālā Ziemassvētku koncerta sagatavošanas. Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad notika sešpadsmit koncerti, skatītāju iemīļotā programma ar nosaukumu “Ziema” decembrī būs skatāma septiņpadsmit reizes, ziņo Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Šogad no 15. līdz 30. decembrim uz teātra skatuves tikšot uzburta īsta pasaka. Ziemassvētki un gadumija tiks atainoti kā brīnumu laiks pasaku mežā, kur realitāte saplūst ar sapņiem un fantāzijām – pa debesīm lido ziemeļbrieži, vecītis dala dāvanas, satiekas zvēriņi, pasaku varoņi un cilvēki, lai ļautos svētku priekam un brīnumainajam. Koncertā skanēs gan ļoti populāras, gan mazāk zināmas Raimonda Paula, Aigara Voitišķa, Kārļa Lāča, Jāņa Lūsēna un citu latviešu komponistu dziesmas.

Koncertā piedalīsies aktieri Egons Dombrovskis, Inese Kučinska, Edgars Pujāts, Karīna Tatarinova, Viktors Ellers, Sigita Jevgļevska, Armands Kaušelis, Agnese Jēkabsone, Sandis Pēcis, Signe Dancīte, Everita Pjata-Gertnere un Liepājas mūziķi Normunda Kalniņa vadībā. Scenogrāfiju veidos Aurika Feldmane, Kristīne Abika darinās kostīmus, horeogrāfiju iestudēs Inga Krasovska, visu izgaismos Mārtiņš Feldmanis un video radīs Elīza Ruciņa. Koncertprogrammas “Ziema” muzikālais vadītājs ir Normunds Kalniņš, vokālā pedagoģe – Ieva Dreimane.

“Pēdējā desmitgadē Liepājas teātris ir meklējis savu vietu kultūras piedāvājumu programmā gada izskaņas laikā, lai piedāvājums atšķirtos no citiem svētku pasākumiem. Mums tas ir izdevies, jo skatītāju pieprasījums pēc Liepājas teātra svētku koncerta ar katru gadu aug aizvien vairāk un vairāk. Tieši aktieru atraktivitāte dziesmu un stāstu pasniegšanas veidā ir bijis un būs arī šogad atšķirīgais gadumijas piedāvājumā,” par koncertu saka tā režisors Herberts Laukšteins.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz