Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Žirgo galva” Lietuvas simtgades izstādē

“Žirgo galva” Lietuvas simtgades izstādē
Foto: Daiva Kareivičute
20.02.2018 07:04

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Līdz 10. martam Viļņas vecpilsētas Svētā Jāņa ielas galerijā skatāma Lietuvas simtgadei veltīta ceļojošā tēlniecības izstāde, kurā eksponētas arī divas tēlnieka Egona Peršēvica jaunākās skulptūras. Par to informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Vēvere.

Lietuvas valsts atjaunošanas 100 gadu jubilejai veltīto izstādi organizē Lietuvas Mākslinieku savienības tēlniecības nodaļa. Un tās darbus vienojošā tēma ir nacionālās identitātes apzināšanās. Tēlnieks Egons Peršēvics izstādē piedalās ar divām skulptūrām – “Kentauru”, kas veltīts leģendārajam pulkvedim Frīdriham Briedim, un ironisku pašportretu “Žirgo galva”. “Sākotnēji gribēju vest savu “Kentauru”, pie kura tieši strādāju brīdī, kad mani uzaicināja uz izstādi, bet tad darba procesā radās ideja par vēl vienu darbu – “Žirgo galvu”. Par zirga galvām leiši sauc latviešus, tādēļ arī uztaisīju tādu ironisku darbiņu, kas visiem ļoti patika un radīja milzīgu interesi Lietuvas kolēģu vidū,” komentē tēlnieks Egons Peršēvics.

Lietuvas simtgadei veltītajā vērienīgajā tēlniecības darbu izstādē ar saviem darbiem piedalās visu paaudžu Lietuvas tēlnieki, kā arī četri mākslinieki no Latvijas – E. Peršēvics, Andris Prigičevs, Ģirts Burvis un Gaits Burvis. Izstāde pēc ekspozīcijas noslēguma Viļņā tālāk ceļos uz citām Lietuvas pilsētām, bet vēl pēc tam arī uz Latviju un Igauniju.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz