Trešdiena, 15. maijs Sofija, Taiga, Airita, Arita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zvaigznes atkal izrādās mūspusē

Zvaigznes atkal izrādās mūspusē
30.03.2007 20:18

0

Atslēgvārdi

Jau sesto reizi Liepājas jauniešus kopā pulcēja daudzu un dažādu Latvijas un ārvalstu slavenību uzstāšanās. Koncertzālē “Kursa” ar Liepājas Skolēnu domes gādību norisinājās pilsētas “Popiela”, kuru šogad apmeklēja apmēram 700 interesentu. Šā gada “Popielā” bija ieviests jaunums – dzīvā uzstāšanās. Dalībnieku vidū, kuri pārstāvēja dažādas Liepājas skolas, bija arī Liepājas Skolēnu domes sadraudzības partneri no Lietuvas, kas sniedza priekšnesumus, ne tikai dziedot, bet arī demonstrējot modernās dejas. “Popielā” pavisam bija 25 priekšnesumi, kas pasākumam bija izvirzīti, jo uzvarējuši dažādās skolās.

Dzīvo priekšnesumu parādē piedalījās Raivis Kiselis no Liepājas Raiņa 6.vidusskolas ar dziesmu no “Prāta vētras” repertuāra “Tavas mājas manā azotē”, ar kuru izcīnīja godpilno pirmo vietu. Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiāles studenti ar dziesmu “Gorod Liepāja” negaidīti ieguva “Grand Prix”.

Arī šogad skatītājiem bija sarūpēta tikšanās ar daudzām slavenībām. Jau otro reizi koncertzālē “Kursa” uzstājās Dima Bilans ar dziesmu “Never let You go”. Viesu vidū bija divi grupas “Pussycat dolls” un Snoop Dogg izpildījumi, uz skatuves kāpa Maikls Džeksons, Bobs Sinklers, vienmēr enerģiskā Kristina Agilera un jauniešu iemīļotā Fērdžija. Sen nedzirdētā puišu grupa “Backstreet Boys” pārsteidza ar savu atgriešanos uz skatuves, tāpat arī senāk ļoti atzīta un populāra dziesma “Y.M.C.A.” priecēja skatītāju acis un ausis apvienības “Village People” sniegumā. No piemirstākiem māksliniekiem varenu atgriešanos piedāvāja grupa “Rednex” ar dziesmu “Cotton eyed Joe”. Latviešu izpildītāji bija sapulcējušies mazākā sastāvā, taču bija sagatavojušies tikpat iespaidīgiem uznācieniem, piemēram, Ainars Mielavs skatītājiem piedāvāja iecienīto dziesmu “Tu saviļņoji mani”, kā arī grupa “Okey” patīkami pārsteidza ar dziesmu “Ceļš – tā ir dzīve”. Un kurš pasākums gan iztiktu bez latviešu mūzikas elites pārstāvja Raimonda Paula. Oriģināls un neredzēts bija priekšnesums ar kompozīciju “Summer night” no mākslas filmas “Grease”, ko izpildīja Olīvija Ņūtona un Džons Travolta.

Protams, “Popiela” nebūt neiztika bez žūrijas, kas novērtēja sniegtos priekšnesumus un apbalvoja dalībniekus par viņu drosmi kāpt uz skatuves tik daudzu cilvēku priekšā. Šogad žūriju pārstāvēja dažādu nozaru pārstāvji – Elgars Roga un Ieva Lāce (bijušie Liepājas Skolēnu domes biedri), Madara Ceriņa (LSD prezidente), Ildze Lagzdiņa un Inga Papirte (BJC), Ilmārs Strakšs (no grupas “No Title”), Marina Vikaine (Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes pārstāve), Aļesja Gura (no deju grupas “Glory”). Lai gan apbalvošanas laikā noskaidrojās, ka skatītāju viedoklis dažās  nominācijās nesakrita ar žūrijas lēmumu, balvas tika sadalītas. Par īpašās specbalvas ieguvējiem kļuva puiši no Liepājas 1.ģimnāzijas ar apvienības “Okey” izpildīto dziesmu “Ceļš tā ir dzīve”, Boba Sinklēra dziesma “Rock this party” Liepājas A.Puškina 2.vidusskolas audzēkņu sniegumā ieguva godalgoto 3.vietu, 2.vietā ierindojās puiši no Liepājas Raiņa 6.vidusskolas ar “Backstreet Boys” dziesmu “Everybody”, bet pirmā vieta tika piešķirta Liepājas Raiņa 6.vidusskolas kolektīvam, kas izpildīja dziesmu “Summer night”, bet “Grand Prix” balvu ieguva paši jaunākie “Popielas” dalībnieki no Liepājas Draudzīgā aicinājuma 5.vidusskola ar Dimas Bilana dziesmu “Never let you go”. Šis priekšnesums bija īpašs ar to, ka precīzi atbilda oriģinālajam uzstāšanās ierakstam no 2006.gada “Eirovīzijas” dziesmu konkursa.

Laura Zatlere

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz