Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

2024. gadu sagaidīsim Rožu laukumā!

Gadumijas svētku apmeklētāji varēs baudīt iespaidīgu un kvalitatīvu skatuves sniegumu, pienācīgi atvadoties no aizejošā un ar jaunām idejām un spēku sagaidot 2024. gadu. Lai īpaši atzīmētu gadumijas mirkli, uz skatuves valdīs dzirksteļojoša, krāšņa atmosfēra ar spožu svētku konfetti un skatuves gaismām, un spēcīgu muzikālu pavadījumu.

2024. gadu sagaidīsim Rožu laukumā!
Foto: Publicitātes
29.12.2023 09:39

Apmaksāta informācija

Pulksten 23.00 svētku koncertu ar enerģisku un ekspresīvu uzstāšanos sāks pazīstamā instrumentālā grupa ”Dagamba”.

Mirkli pēc pusnakts – gada pirmajā stundā baudīsim vienu no šobrīd aktuālākajām Latvijas mūzikas grupām ”Sudden Lights”.

Baudot un svinot svētkus, pirmkārt domāsim par savu un līdzcilvēku drošību. Aicinām cilvēku pulcēšanās vietās neizmantotas sprāgstošas vai degošas ierīces, vai šaut petardes, kas var apdraudēt pašu un apkārtējo veselību un dzīvību. Stāvlaukumā pie Liepājas Universitātes svētku naktī atradīsies operatīvo dienestu dežūrpunkts, kas spēs sniegt nekavējošu palīdzību vai atbalstu.

Ņemot vērā, ka pasākuma gatavošanās periodā un norises laikā jārēķinās ar autotransporta kustības un apstāšanās ierobežojumiem pilsētas centrā, aicinām iedzīvotājus doties uz pasākumu un svinību norises vietām, izmantojot sabiedrisko transportu. Jāņem vērā, ka apstāšanās un stāvēšanas aizliegumi pilsētas centrā plānoti jau no 29. decembra pulksten 20.00, norobežojot teritoriju svētku skatuves būvniecībai. Pasākuma laikā un divas stundas pēc tā, no 31. decembra 23.00 līdz 2024. gada 1. janvāra 2.00, tiks slēgta transporta kustība pilsētas centra ielās. Aicinām transporta kustības dalībniekus pirmkārt ievērot norādes un izvietotās ceļa zīmes.

Sabiedrisko transportu svētku naktī varēs izmantot bez maksas, kā arī, lai ērti nokļūtu gan uz svētku pasākumiem, gan atgrieztos mājās, tiks organizēti papildu sabiedriskā transporta reisi. No pieturvietas ”Līva” pulksten 00.20 un 1.15 maršrutā ”Līva – Liepājas Reģionālā slimnīca” ( kā 6. maršruts) pa diviem autobusa reisiem noteiktajos laikos. Tāpat pēc pusnakts no pieturvietas ”Rožu laukums” dosies divi papildu tramvaja reisi M.Ķempes ielas virzienā pulksten 00.20 un papildu reiss pulksten 1.15. Savukārt Brīvības ielas virzienā līdz tramvaju depo kursēs tramvajs pulksten 0.20 un 1.15.

Liepāja 2023. gadu pavadīs ar spēku un enerģiju – stundu pirms gadu mijas, pulksten 23.00, uz svētku skatuves Rožu laukumā koncertu sāks instrumentālā grupa “Dagamba”. Mūziķi mūs uzstājīgi vedīs jaunā gada virzienā, piedāvājot ekspresīvu un drosmīgu muzikālu skanējumu. Ļausimies roka, popa, pasaules un klasiskās mūzikas sajaukumam, iespaidīgos klasiskās līdz rokmūzikas skanējumos.

”Dagamba” apvieno dažādas muzikālās kultūras, veidojot unikālu un īpašu skanējumu. Grupas mūzika Valtera Pūces un Daiņa Teņa aranžējumā ir vienlīdz iespaidīga – vai tā būtu pasaules mūzikas klasika vai dinamiska rokmūzikas. Tieši tāda būs aizejošā gada pēdējā stunda Rožu laukumā ar “Ode to joy”, “Simphony Du Riechst So Gut”, “Black Swan”, fragmentiem no “Abba” un “Led Zeppelin” u.c.Ode to joy, Simphony Du Riechst So Gut, Black Swan, fragmentiem no Abba un Led Zeppelin u.c.

Grupu ”Dagamba” 2011. gadā izveidoja čellists Valters Pūce. Viņam pievienojās arī bērnības draugs, čellists Antons Trocjuks. Pēc pāris gadiem, eksperimentējot ar dažādiem mūzikas stiliem un instrumentiem, viņi satika pianistu Daini Teni. 2016. gadā grupai pievienojās bundzinieks Artūrs Jermaks. Visjaunākā grupas dalībniece, kontrabasiste Alise Broka, pievienojās 2020.gadā.

Visi pieci “Dagambas” studiju albumi New life (2012), Recycled (2015), Seasons (2016), #LudwigVanRammstein (2017) un DAGAMBA feat Tchaikovsky (2019) ir ieguvuši nominācijas Latvijas ”Grammy” jeb Zelta mikrofonā.

Jauno 2024. gadu Liepājā ieskandināsim ar vienu no šobrīd aktuālākajām Latvijas mūzikas grupām ”Sudden Lights”. Ar savu patieso un sirsnīgo uzstāšanos skatuves mākslinieki aicinās izbaudīt mūsdienīgu skanējumu, noskaņu dažādību un iedvesmos skatam nākotnē.

Uz svētku skatuves pašā pilsētas sirdī – Rožu laukumā jaunā gada pirmo stundu baudīsim iemīļotu un skanīgu dziesmu kā ”Laternas”, ”Mēs turpināmies”, ”Haosā”, ”Tik savādi”, ”Siltas vasaras ēnā” u.c. atmosfērā.

”Sudden Lights” ir Latvijas alternatīvā roka grupa. Grupas darbība aizsākās 2012. gadā, tajā darbojas Andrejs Reinis Zitmanis – vokāls, ģitāra, taustiņinstrumenti, klarnete, Kārlis Matīss Zitmanis – ģitāra, mutes harmonikas, piebalss, Kārlis Vārtiņš – basģitāra, piebalss, Mārtiņš Matīss Zemītis – sitaminstrumenti, piebalss. 2023. gadā grupa piedalījās Latvijas Televīzijas rīkotajā dziesmu konkursā “Supernova 2023” ar dziesmu ”Aijā”, iegūstot 1. vietu un iespēju pārstāvēt Latviju 2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā. Šajā gadā grupa ir saņēmusi piecas “Zelta Mikrofons” nominācijas, savukārt dziesmu aptaujā “Muzikālā banka” grupa ar dziesmu “Laternas” ieguva 2. vietu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz