Lai nodrošinātu ērtu vietnes izmantošanu un uzlabotu šīs vietnes veiktspēju un funkcionalitāti, mēs izmantojam sīkdatnes. Turpinot pārskatīt šo lapu, Jūs piekrītat sīkdatņu saglabāšanai Jūsu ierīces atmiņā. Turpināt Vairāk informācijas

Ceturtdiena, 25. aprīlis

+12°C
Vējš: DA 6.4 m/s
Laika ziņas Liepājā

Vārdadiena: Bārbala, Līksma

Baltais sviests ir Rucavas iespēja  (24)

Atslēgvārdi baltais sviests | rucava | aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes produktu reģistrs

  • Komentāri (24)
  • 0

Komentāri (24)

  • 17.10.2018 07:14 Ziņot

    fiļ

    Rucavā visu laiku ir cits sviests

  • 17.10.2018 07:20 Ziņot

    ttttt

    Ak Dievs! Nevajag pārspīlēt. Kāda iespēja!

  • IP: **.***.**.161 17.10.2018 07:30 Ziņot

    senču ols

    mans tēvs šito brāķi sauca par leiti jau tālajos 60mitajos , tas rodas sviestu kuļot , nesaiet sviestā bet sanāk balta pļura, jo neatdalās paniņas , jeb tautā saukts ķērnes piens.

  • 17.10.2018 08:39 Ziņot

    Ex.rucava

    Tur cits sviests tiek taisīts nu jau 28 gadus. Kurš gudrāks, tas jau sen ir pārlicis somu pār pleciem un prom no šī sviesta.

  • 17.10.2018 09:13 Ziņot

    tas senču ols ???

    Ne tu esi ēdis balto sviestu,ne tu zini ,kas ir ķērnes piens, bet galvenais ir pateikt kaut ko sliktu visam par spīti!! Ja gribi par balto sviestu ko zināt un pagaršot (ieteicams svaigu ) tad aizbrauc uz Rucavu pie gudrām saimniecēm un nobaudi un tad parunāsim! Man bērnībā ome tādu taisīja bieži pie " kūpošiem " kartupeļiem un svaigs , kā pagatavots supper garšīgs ! Bet ja uztraucies par paniņām, tad neēd lauku krējumu, jo tad jau tas arī ir ķērnes piens.jo tajā jau tās paniņas arī ir!! Tā kā izdomā visu labi līdz galam !!!

  • 17.10.2018 10:02 Ziņot

    agido

    Rucavas Nokia

  • IP: **.***.**.161 17.10.2018 10:53 Ziņot

    senču ols

    es zinu kas ir ķērne un kas ir tās piens , zābak , pats bērnībā esmu kūlis sviestu un dzēris ķērnes pienu, tāka nepļurini , leitis ir un paliek ,samūļļāts nesagājusi zupstance sviestā, letis

  • IP: **.***.**.161 17.10.2018 10:56 Ziņot

    p/s

    starpcitu , man pazīstami rucavnieki ari šito balto sauc par leiti jau sen gadus atpakaļ

  • 17.10.2018 11:00 Ziņot

    Gabor

    Sviestu vispār nevajag pārtikā lietot. Tur nav nekā veselīga. Tikai holesterīns. Uzturā jālieto liesi piena produkti.
    Un šādu, līdz galam nesakultu sviesta izstrādājuma pļocku nosaukt par Rucavas iespēju, nu moins. Tad jau maizi arī var līdz galam neizcept un pusgatavu klocēt iekšā un dēvēt par Rucavas iespēju!

  • 17.10.2018 11:28 Ziņot

    Gods Rucavai

    Tikai nožēlojami nejēgas var cepties par seno sviesta recepti! Kaut nedaudz taču jāsaprot, kur nu vēl jāciena senču mantojumu - šoreiz baltā sviesta kulšanu! Prieks par rucavniecēm. Lietuvas - kaimiņu iespaids nav nolasāms kā nopulgojama parādība, tā ir vēsture un patiesā dzīve. Rucavnieces neuzdod sevi par vienīgajām baltā sviesta zinātājām kā suitenes, kas uzdod slanduraušus kā savu "privātīpašumu". lai veicās Rucavai!

  • 17.10.2018 11:55 Ziņot

    Ernests Pingvīns jaunākais

    Un pēc 5 gadiem masveidā pie Lībiņa šuntēt "trubas" no pārtaukojušiem sirds asinsvadiem. Holesterīns rullē!!:))) Nemaz nerunājot par "atombumbu" šo balto lietojot kopā ar siltiem kartupeļiem. Vēl apceptu lauku speķi pa virsu pilnai laimei.

  • 17.10.2018 12:10 Ziņot

    hh

    Vēlēšanas beigušās tagad Rucavniekus ēdīsiet?

  • 17.10.2018 15:09 Ziņot

    Rucavas sievas dūšīgas !!!

    uzrakstīja, pastāstīja un ieguva nosaukumu un iespēju - Rucavas!
    Baltais sviests latviešu tautai zināms ļoti sen . Nevienā vien mūsu latviešu tautas nameļos un pagastos baltais sviests gatavots un notiesāts ar gardu muti ! Bravo , Rucava !!!

  • 17.10.2018 15:11 Ziņot

    Holesterīns

    Lauku "inteleģentiem" iesaku palasīt par holesterīnu, savāgāk gudrības tik daudz, cik ar goves asti saslaucītas.

  • 17.10.2018 15:38 Ziņot

    Kantainais

    Rucava pati par sevi ir pilnīgs sviests :):)Un tas tā saucmais baltais sviests nekas īpašs nav ..

  • 17.10.2018 19:44 Ziņot

    komissar

    Tas recepts ir nozagts no lietuviešu. Un saucas Kastinis Ltvija viņu deve leišu sviests

  • 17.10.2018 21:08 Ziņot

    tā nu tas ir

    Par leiti šo svietsu sauc tapēc ,ka pēc kara uz Rucavu no Lietuvas pārcēlas daudz lietuviešu,jo robeža ļoti tuvu un ar darbiem LV bijis labāk.Un tad lūk latvieši gājuši ciemos pie jaunajiem kaiminiem,kur cienati ar Balto svietu,kuru LT gatavoja vienmēr.Tas kā nacionālais ēdiens Lietuvā visos krogos ,kopā ar vārītiem (ar visu mizu) kartupeļiem tiek pasniegts., Rucavnieki malači, ka noprezentēja Balto sviestu kā savu ,bet redz tie kas zin ,no kurienes sviesta recepte cēlusies ,tik un tā sauc to par Leišu sviestu.

  • 17.10.2018 22:00 Ziņot

    es saku ----

    Ne ar ko citu tas novads izcelties nevar kā tikai ar pilnīgāko sviestu, to var saukt par Rucavas sviestu, leišu sviestu tam nav nekādas nozīmes.

  • 18.10.2018 09:32 Ziņot

    gudrīšiem par sviestu un speķi

    Lieta nav tajā kā to sauc,bet tajā ,ka Rucavas saimnieces vēl tikai prot to sakult! Un tiem kas saka,ka speķis un sviests ir kaitīgi un nav ēdami,tad droši varu teikt,ka ja mūsu senie un sensenie senči nebūtu ēduši sviestu un speķi,tad viņi būtu badā nomiruši un arī mūsu paaudzes nebūtu un viņi nezināja kas ir holesterīns un arī bija mazāk aptaukojušies! Fiška jau nav ēšanā,bet strādāšnā un kustībās! Lauku vīri savās cibiņās lauku darbos pusdienās ņēma līdzi pašceptu rupmaizi,ko daudzi tagad neēd jo lūk dezinot, sviestu uz maizes šķeles un vēl speķa gabalu un pļavā pļāva sienu ar rokām,grāvjus raka un mežā kokus zāģēja ar rokas zāģi, un bija spēka pilni un veseli kā rutki ar sārtiem vaigiem un arī veseli bērni dzima! Bet tiesa šodiem sēdot darbā klubkrēslos un pie datora KATEGORISKI AIZLIEGTS ĒST SVIESTU UN SPEĶI , jo kas viegli strādā,tam viegli jāēd !!

  • 18.10.2018 12:52 Ziņot

    gudrītei

    Tas tan nav sakults līdz galam! Nav māka lepoties ar pusgatavu produktu. Daudzi mūsu senči mira no asinsvadu, sirds kaitēm. Tais laikos medicīna nebija tik tāl attīstīta kā mūsdienās, tāpēc neviens neiedomājās vainu novelt uz speķa un sviesta lietošanu uzturā, kas ir patiešām kaitīgi. Tais laikos nebija jēdziens -paaugstināts holesterīna līmenis. Un nedzima veseli bērni tais laikos. Arī daudzas sievietes mira dzemdībās. Nevajag tik debili rakstīt. Uzsmērē tik sviestu uz speķa un drasē to iekšā. Ļoti veselīgi.

+ skatīt visus Atlikušie simboli: 500

Pievieno komentāru

liepajniekiem.lv neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem. Aicinām ievērot pieklājību, toleranci un iztikt bez rupjībām.

Portālā aizliegts ievietot:
- personas godu un cieņu aizskarošu, draudošu, apmelojošu informāciju;
-musināt uz rasu vai etnisko neiecietību;
-komentārus, kas neatbilst Latvijas Republikas likumdošanai;
- komerciāla rakstura informāciju vai jebkāda veida reklāmu un aģitāciju.

Noteikumu neievērošanas gadījumā, liepajniekiem.lv patur tiesības komentārus dzēst, slēgt iespēju komentēt un ziņot tiesībsargājošām iestādēm.

Uzmanību!!!
Lai mazinātu iespēju portālā manipulēt ar komentētāju viedokli un noskaņojumu, komentāri, kuru autori diskusijās piedalās ar vairākiem vārdiem, tiek iezīmēti pelēkā krāsā. Tā kā šis process ir tehnisks, ir iespējamas situācijas, kurās iekrāsotie komentāri var nebūt no viena autora, vai arī neiezīmētos komentārus rakstījusi viena un tā pati persona.

Pamanīji neatbilstošu saturu? Būsim pateicīgi, ka par to informēsi mūs!