Lai nodrošinātu ērtu vietnes izmantošanu un uzlabotu šīs vietnes veiktspēju un funkcionalitāti, mēs izmantojam sīkdatnes. Turpinot pārskatīt šo lapu, Jūs piekrītat sīkdatņu saglabāšanai Jūsu ierīces atmiņā. Turpināt Vairāk informācijas

Trešdiena, 16. oktobris

Vārdadiena: Daiga, Dinija

Gurķim nav jābūt šķībam un līkam

Atslēgvārdi zemnieku saimniecības | dārzeņi | Kinsleri

Karstā laika dēļ, kas šogad ļoti lutina ne tikai cilvēkus, bet arī siltummīlošus augus, zemnieku saimniecībā "Kinsleri" Jūrmalciemā gurķu izaug tik daudz, ka ļoti jāpiepūlas visus notirgot. "Mēs neesam tādi ļoti agri zemnieki, salīdzinot ar vīra brāli, tepat netālu esošo "Silvu" saimnieku," saka gurķu audzētāja Jana Krētaine. "Visam savs laiks, mēs vēlāk sākam siltumnīcas kurināt."

Dārzeņu audzēšanas saimniecībā redīsi jau noražojuši, pašlaik zeļ gurķi, salāti, lociņi un citi zaļumi. Pamazām sākas pirmie kāposti. "Pagaidām ir divas ražojošas gurķu siltumnīcas. Tomāti sāksies pēc kāda mēneša. Neko nesteidzinām," stāsta J. Krētaine. Pavasarī siltumnīcas nācies kurināt, jo naktis bija aukstas. Taču šogad nav tik traki kā pērn, kad pavasaris bija tik auksts, ka pirmā tomātu raža visa nosala. "Šogad nevar sūdzēties. Uznāca siltums un visu rauj ārā. Ja uznāks aukstuma vilnis, pakurināsim siltumnīcu arī jūnijā," saimniece ir optimistiska.

Darba saimniecībā pietiek visiem. Izrādās, substrāts plēvē, kur aug gurķi, nav veikalā pirkts, bet pašu sagatavots. Visus dārzeņu stādus audzē paši. Tā kā gurķiem pašlaik ir ideāli apstākļi, ir ļoti liela raža. "Jāpieliek visi spēki, lai varētu realizēt. Cilvēkiem jau nav tik liela pirktspēja. Te ir tādi, kuriem jau jābūt vēderā," J. Krētaine rāda siltumnīcā uz pagarākiem gurķiem. Pēc prognozēm drīz kļūšot vēsāks, un gurķi tik strauji vairs neaugs. "Mēs esam tādi zemnieki, kas biški domā arī par cilvēkiem, lai viņi reāli var nopirkt. Ne visi var atļauties gurķi par 5 – 6 eiro. Ar ievestajiem gurķiem jau daudz konkurēt nevar, tiem cenas laiž zemākas."

Kad sākas "Kinsleru" gurķu vai tomātu sezona, cilvēki neticot, ka tie ir tepat audzēti. Nez kāpēc domā, ka Latvijā nevar izaudzēt kvalitatīvu preci, ka tikai ievestā ir smuka. "Te var izaudzēt kvalitatīvu, skaistu un garšīgu. Kāpēc Latvijas gurķim jābūt līkam un šķībam? Bija cilvēki ļoti jāpārliecina. Bet, ja nepatīk, nepērc. Daudzi aiziet un nopērk ievestos," saka Jana.

Plašāk lasiet laikraksta "Kurzemes Vārds" 1. jūnija numurā.

Ja neredzat avīzes lapas, Jums nepieciešama "Adobe Flash" 9.0.115 versija vai jaunāka. To varat bez maksas lejuplādēt šeit.

  • Komentāri (0)
  • 0
+ skatīt visus Atlikušie simboli: 500

Pievieno komentāru

liepajniekiem.lv neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem. Aicinām ievērot pieklājību, toleranci un iztikt bez rupjībām.

Portālā aizliegts ievietot:
- personas godu un cieņu aizskarošu, draudošu, apmelojošu informāciju;
-musināt uz rasu vai etnisko neiecietību;
-komentārus, kas neatbilst Latvijas Republikas likumdošanai;
- komerciāla rakstura informāciju vai jebkāda veida reklāmu un aģitāciju.

Noteikumu neievērošanas gadījumā, liepajniekiem.lv patur tiesības komentārus dzēst, slēgt iespēju komentēt un ziņot tiesībsargājošām iestādēm.

Uzmanību!!!
Lai mazinātu iespēju portālā manipulēt ar komentētāju viedokli un noskaņojumu, komentāri, kuru autori diskusijās piedalās ar vairākiem vārdiem, tiek iezīmēti pelēkā krāsā. Tā kā šis process ir tehnisks, ir iespējamas situācijas, kurās iekrāsotie komentāri var nebūt no viena autora, vai arī neiezīmētos komentārus rakstījusi viena un tā pati persona.

Novados

Saistītās ziņas

Pamanīji neatbilstošu saturu? Būsim pateicīgi, ka par to informēsi mūs!