Otrdiena, 27. septembris Ilgonis, Ādolfs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kartupeļu festivālā piedalīsies arī rucavnieces

Kartupeļu festivālā piedalīsies arī rucavnieces
Foto: liepajniekiem.lv
18.09.2013 07:04

"Kurzemes Vārds"

Sestdien, 21. septembrī,
Rīgā, Kalnciema ielas kvartālā notiekošajā Kartupeļu festivālā piedalīsies arī
Rucavas sievas, tradīciju kluba dalībnieces un viņu vadītāja Sandra Aigare.

Tie būs svētki ar mūziku,
tirgošanos, kartupeļu audzētāju ieteikumiem un padomiem, kā arī kartupeļu
ēdienu gatavošanas meistarklasēm, informē Latvijas lauku tūrisma asociācija
“Lauku ceļotājs”. Festivālu atklās pulksten 10. Īpašos ēdienus
piedāvās Mārtiņš Rītiņš un restorāns “Vincents”, par moderno
kartupeļu virtuvi notiks saruna ar pavāru Ēriku Dreibantu, savukārt par
tradicionālo runās S. Aigare no tradīciju kluba “Zvanītāji”,
teikts programmā. Viņa pati “Kurzemes Vārdam” stāsta, ka, iespējams,
uz skatuves sestdien pulksten 13 kāps arī visas trīs māsas Tapiņas.

“Stāstīsim par ēdienu
gatavošanu, līdzi būs receptes. Informēsim arī par piedāvājumu tūristu
grupām,” plāno S. Aigare. Šovasar, piemēram, “Zvanītājos” piedāvāja
saimes pusdienas – tradicionālo virtuvi ar visiem zināmām zupām un kartupeļiem
ar gaļas mērci. “Tas notika pirmo reizi un bija kā eksperiments, jo Rucavā
nebija kur paēst,” stāsta Rucavas tradīciju kluba vadītāja. Piedāvājumu
jūlijā un augustā izmantojuši gan domes darbinieki, gan uzņēmēji un tūristi.
Daždien bijis 20 ēdāju, daždien pat 40 un 50. “Un tas – bez īpašas
reklāmas!” uzsver S. Aigare.

No pulksten 13.30 līdz 15
notiks kartupeļu ēdienu meistarklase ar Rucavas sievu sadziedāšanos.
“Līdzi mums būs gan gatavs ēdiens, gan pusfabrikāti, dzīvajā taisīsim bimbalu tīri. Tā ir kartupeļu biezputra. Bimbali
ir dunduri. Biezputra ir pilna ar gaļas gabaliņiem, kas sakrituši kā
dunduri,” skaidro S. Aigare. Ēdiens esot ātri pagatavojams. Līdzi
tiks ņemts riezis – kraukšķīgas garoziņas apņemts rīvētu kartupeļu sacepums ar
sačurkstinātiem speķa gabaliņiem – un rīvētu kartupeļu kukuļi ar speķa un
sīpolu mērci.

Kandidatūras, kas dosies
uz Rīgu, vakar vēl tika apspriestas. “Virējas, kas mums parasti taisa ēdienu,
varētu braukt,” spriež S. Aigare. Viņa piebilst, ka “Lauku
ceļotājs” aktīvās rucavnieces jau sen ir ievērojis un tādēļ arī
uzaicinājis uz Kartupeļu festivālu.

Sadarbība aizsākusies, kad
S. Aigare, būdama mājražotāja, braukusi uz tūrisma asociācijas
organizētajiem semināriem. Pagājušajā gadā, kad Papē notikušas Eiropas Kultūras
mantojuma dienas ar niedru jumtu klāšanas demonstrējumiem “Mikjāņos”,
sievas aicinātas uzklāt “kārtīgu galdu”. Bet šogad
“Zvanītāji” bija vieni no pirmajiem 12 lauku tūrisma uzņēmējiem, kam
tika pasniegta kultūras zīme “Latviskais mantojums”. Turklāt
rucavnieces to saņēma visās trijās nominācijās – par latvisku tradīciju
kopšanu, latviskiem ēdieniem un latvisku ēku. S. Aigare tūrisma asociācijā
arī pieteikusies par tradicionālo ēdienu gatavošanas eksperti. Vēl nesen
palīdzējusi izstrādāt piedāvājumu kādam viesu namam Vidzemē, kur mācījusi cept
maizi.

Kartupeļu festivālu
“Lauku ceļotājs” rīko kopā ar Latvijas Kartupeļu audzētāju asociāciju
un Kalnciema kvartāla saimniekiem. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz