Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

1000 darba meklētāji apgūs datora lietošanas pamatus

1000 darba meklētāji apgūs datora lietošanas pamatus
04.09.2006 12:37

0

Liepājā 1000 bezdarbnieki un darba meklētāji līdz nākamā gada jūnijam divu dienu kursos bez maksas varēs apgūt datora un interneta lietošanas pamatiemaņas, aģentūru LETA informēja domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone. Domes deputāti atbalstījuši Liepājas pašvaldības līdzdalību projektā, kuru piedāvā Latvijas Informācijas komunikācijas un tehnoloģijas asociācija (LIKTA). Projekts tiek finansēts no Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta līdzekļiem, tā mērķis ir veicināt darba meklētāju un bezdarbnieku atgriešanos darba tirgū.

Kā sacīja Jākobsone, kursa laikā bezdarbnieki apgūs datora un interneta lietošanas pamatprincipus un drošības pamatus. Īpaša uzmanība tiks veltīta tādiem jautājumiem kā nepieciešamās informācijas atrašana internetā, e-pasta izmantošana, kā arī interneta bankas izmantošana un ikdienas maksājumu veikšana. Kursi tiks piedāvāti gan latviešu, gan krievu valodā. Apmācības ietver astoņu stundu apmācību kursu. Ikviens kursu beidzējs saņems oficiālu sertifikātu “Informācijas sabiedrības pamatprasmes”, mācību grāmatu, sarakstu ar bezmaksas interneta pieejas punktiem, bezmaksas konta atvēršanas iespēju “Hansabankā” un internetbankas pieslēgumu, kā arī bezmaksas e-pasta adresi.

Liepājā datorprasmes var apgūt vairākās vietās – Liepājas Pedagoģijas akadēmijas datoru mācību klasē un 48.arodvidusskolā. Sākot no oktobra arī Liepājā, T.Breikša ielā 45, darbosies šī projekta gaitā nodibinātais Kompetences centrs, kurā papildus konsultēs apmācības izgājušos bezdarbniekus, nodrošinās bezmaksas interneta pieeju, konsultēs tālmācības jautājumos.

2005.un 2006.gadā līdzīgas bezdarbnieku apmācības veiksmīgi uzsāktas un turpinās jau daudzos citos Latvijas rajonos – Daugavpils, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Preiļu, Valmieras, Cēsu, Limbažu, Ventspils un Talsu teritorijās. Projektu “Latvija@Pasaule” Latvijas Informācijas komunikācijas un tehnoloģijas asociācija aizsāka 2004 gadā. Projekta uzmanības lokā ir iedzīvotāji, kuriem nav pieredzes datoru un interneta lietošanā vai kuri ir izmantojuši datoru, taču nekad nav lietojuši interneta pakalpojumus. Projekta kopējās izmaksas ir 712 864 lati.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz